2024.04.25, Csütörtök
Így folytatódik Sopron átfogó fejlesztése
látványterv: sopronmedia.hu

Így folytatódik Sopron átfogó fejlesztése

magyarepitok.hu, kisalfold.hu,

2017.10.10. 11:37 - Hegedűs Gergely

Az összességében tízmilliárdos nagyságrendű beruházás-sorozatban kulcsfontosságú területek újulnak meg, új parkolóház épül.

Hirdetés

A soproni önkormányzat kihirdette a belvárosi fejlesztés hiányzó szakaszára vonatkozó közbeszerzést. A TED-en megjelent felhívás szerint a Várkerület projektjének első szakasza már elkészült. A még hátralevő szakaszok „a Kisvárkerület és az Ötvös utca-Széchenyi tér közötti területet” rekonstruálják.


Számtalan fejlesztés indul párhuzamosan a városban

A szövegből kiderül, a beruházás által bővül a belváros csökkentett forgalmú övezete. Korábbi soproni sajtóhírek szerint a soproni Várkerületet összességében tízmilliárdos nagyságrendű beruházások fejlesztik, ezek során többek közt a Széchenyi tér, a Vásárcsarnok, a Paprét is megújul, új parkolóház és egy új óvoda is épül.

Ugyanakkor a történelmi belváros burkolatainak és közműveinek felújítása is elkezdődött idén februárban egy kétmilliárdos projektben a kisalfold.hu korábbi cikke szerint. Júliusban egy másfél milliárdos útfejlesztés is elindult, ami a turisztikailag legfontosabb útfelületeket újítja meg, emellett nemrég jelent meg az ajánlati felhívás egy 6 milliárd forintos út és járdafejlesztésre, ami négyéves keretszerződésben valósul majd meg.


Jelntős mennyiségű bontás és burkolás

A mostani közbeszerzésből kiderül, a nyertes kivitelező feladata lesz a mintegy 3600 négyzetméternyi gyalogos burkolat (természetes kő és térkő), 1300 négyzetméternyi vegyes használatú burkolat megépítése, emellett 700 négyzetméternyi parkoló kivitelezése.

További feladat mintegy 4000 köbméternyi burkolat (aszfalt és beton térkő) bontása, emellett a beruházásban szennyvízvezetékek, illetve ivóvízvezetékek építése is megtörténik.

A nyertes ajánlattevő mindezek felett

  • gyepesítést, 2200 darab növény ültetését,
  • utcabútorok, csapadékvíz-elvezetés, közvilágítás, forgalomirányító eszközök és öntözőrendszer telepítését,
  • valamint talajjavítást és támfalépítést is végez.
Mi épül?közterekSopron

Hírlevél

Hirdetés