2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Mesésen szép óvodával gazdagodott egy jászsági település
jaszsagonline.hu

Mesésen szép óvodával gazdagodott egy jászsági település

MTI, magyarepitok.hu

2017.10.12. 11:00 - Antal Zsófia

Jászfényszarun csaknem 800 millió forintból épült fel a kétszáz gyermeket befogadni képes intézmény, melynek tanmedencéje és jól felszerelt játszóudvara is van.

Hirdetés

Szerdán adták át a bruttó csaknem 800 millió forintból épült, kilenccsoportos, több mint 200 férőhelyes jászfényszarui Napfény Óvodát. Az új intézményt két veresegyházi cég, a JUKO Építőipari és Szolgáltató Kft. és a Veresmester Ingatlanfejlesztő Kft. kivitelezte, benne többek között tanmedencével, tornaszobával, irodákkal, orvosi és egy logopédusi szobával.

A képre kattintva galéira nyílik! (fotó: MTI)

Győriné Czeglédi Márta (független), Jászfényszaru polgármestere a beruházás részleteiről elmondta: a 800 millió forintból több mint 105 millió forintot a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán nyertek el, a többi forrást az önkormányzat biztosította. Csaknem bruttó 700 millió forintot fordítottak az építésre és mintegy bruttó 100 millió forintot az udvar kialakítására, udvari játszóeszközök beszerzésére. A jogerős használatbavételi engedély megérkezett, a gyerekek hamarosan átköltözhetnek az új épületbe az óvoda két korábbi tagintézményéből.

A polgármester kitért arra is, hogy a településen a születések száma emelkedő tendenciát mutat, ezért örömteli hír, hogy új bölcsőde építésére is nyertek el pályázati forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.

fotó: jaszsagonline.hu

Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára az átadóünnepségen felhívta rá a figyelmet, hogy országosan mintegy 100 milliárd forint forrás áll rendelkezésre bölcsőde- és óvodafejlesztésre a 2014-től 2020-ig tartó fejlesztési időszakban.

Galéria

Mi épül?építőipari cégekTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)óvodafejlesztésJászfényszaruNemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

Hírlevél

Hirdetés