2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Felújítják Nyíregyháza egyik legforgalmasabb felüljáróját
Fotó: nyiregyhaza.hu

Felújítják Nyíregyháza egyik legforgalmasabb felüljáróját

MTI

2020.11.20. 07:01 - Kalácska-Nagy Nóra

A vasúti fővonalak felett átvezető felüljáró közúti kapcsolatot biztosít többek között a tiszavasvári járással is.

Hirdetés

A Nyíregyházán található, a 36-os főút belterületi szakaszaként használt Tiszavasvári úti felüljáró 1,5 milliárd forintból teljesen megújul. Emellett útfejlesztésre 5 milliárd forintot fordíthat a város.

Kovács Ferenc, a nyírségi nagyváros polgármestere sajtótájékoztatón elmondta, a várhatóan jövő tavasszal kezdődő munkálatok során

kicserélik a város egyik legforgalmasabb felüljárójának tartószerkezeteit, felújítják a járdákat és kerékpárutat alakítanak ki rajta.

 

Kapcsolatot biztosít a kertvárossal is

A tervek már elkészültek, a rekonstrukcióhoz szükséges összeget költségvetési forrásból biztosítja az állam a megyeszékhely számára - közölte a polgármester.

A vasúti fővonalak felett átvezető, 1977-ben átadott felüljáró biztosít közúti kapcsolatot

  • a tiszavasvári járással,
  • a város délnyugati részén lévő ipari területtel
  • és a kertvárosi településrésszel is.

Az évek óta egyre romló állagú forgalmas felüljárón ezért korábban sebességkorlátozást kellett bevezetni.

 

Eddig több mint száz belterületi földutat aszfaltoztak le

A nyíregyházi önkormányzat a felüljáró rekonstrukciója mellett ötmilliárd forint támogatást kapott a városi földutak aszfaltozására. A nyírségi településen 2010 óta a központi költségvetésből és európai uniós forrásokból több mint száz belterületi földutat aszfaltoztak le és tizenöt csomópontot építettek ki. Ez a munka folytatódhat a támogatás révén.

A 610 kilométernyi önkormányzati út mintegy fele aszfaltos, a többi megújítására 5-6 milliárd forint értékben rendelkezik kiviteli tervekkel az önkormányzat.

Hamarosan elindulhat az útépítések első "csomagjának" közbeszerzése, és várhatóan 2021 tavaszától megkezdődhet a földutak aszfaltozása is.

Mi épül?Nyíregyházaútépítésaszfaltozás

Hírlevél

Hirdetés