2024.05.21, Kedd
„Pünkösdtől Pünkösdig épült” – elismerő oklevelet kapott a veresegyházi templom
Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

„Pünkösdtől Pünkösdig épült” – elismerő oklevelet kapott a veresegyházi templom

magyarepitok.hu

2018.05.30. 17:34 - Szabó Ákos

A ZÁÉV és a Laterex 11 hónap alatt alakította ki a 400 férőhelyes egyházi épületet.

Hirdetés

Felkerült az elismerő oklevelet igazoló tábla a veresegyházi katolikus templomra, melyet decemberben ítélt meg a két évvel ezelőtt lezárult építkezésnek az Építőipari Mesterdíj Alapítvány bíráló bizottsága. Az egyházi fejlesztés a zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. és a fővárosi központú Laterex Építő Zrt. kivitelezésében készült el. Az új egyházi épület felépítésére azért volt szükség, mert a Pest megyei város lakossága közel megkétszereződött az elmúlt 20 évben.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

A 400 férőhelyes, több mint 1600 négyzetméter alapterületű templomot Nagy László építész tervei alapján alakították ki. A templomtérben a nagy kupola tetején található üvegben ábrázolták a Szentlelket, illetve szobrot állítottak Szűz Máriának és Keresztelő Szent Jánosnak is. Egy kisebb szentségi kápolna, egy sekrestye, valamint két nagyobb és egy kisebb közösségi terem is épült.

 

 

Emberileg és szakmailag is kiemelkedő volt a résztvevők hozzáállása

Az elismerő oklevelet igazoló tábla leleplezésekor a Laterex képviseletében Borbély Csaba termelési igazgató megköszönte mind Pásztor Béla polgármesternek, mind a tervezőnek, valamint a konzorciumi partner ZÁÉV-nek is az együttműködést.

Szoros határidővel, Pünkösdtől Pünkösdig épült fel a templom

– emelte ki, majd hozzátette: az kívánja, mindenki egészséggel és szeretettel használhassa az épületet.

 

Borbély Csaba

Nagy László tervező is hangsúlyozta, hogy a kivitelező konzorcium együttműködése és hozzáállása emberileg és szakmailag is kiemelkedő volt. A Veresegyházon élő építész szerint a templom által teremtett teret nem csupán az egyházközség tagjai, hanem a város többi lakosa is kedveli.

 

Közösségi teret is kapott a város

Veresegyház korábban nem rendelkezett olyan helyiséggel, mely alkalmas lett volna komolyzenei művek méltó lejátszására és meghallgatására, a templom ma ezt a funkciót is betölti – mondta el a díjátadón a város polgármestere. Pásztor Béla szintén külön kiemelte a kivitelezők gyors munkáját, melynek köszönhetően 11 hónap alatt elkészülhetett az épület.

Nem csak építőipari, hanem emberi kapcsolatok is kialakultak

- mondta el a polgármester.

 

Pásztor Béla

Ezt követően kifejtette: a templomépítkezés pozitív tapasztalatai nyomán mind a ZÁÉV-et, mind a Laterexet szívesen látják a városban. „Megismertük egymást, tudjuk, hogy mit tudnak” – foglalta össze. Veresegyház fejlesztésén azóta is dolgozik a két vállalat: a Laterex tavaly márciusban adott át egy kilenc tantermes általános iskolát, valamint a város új katolikus gimnáziumát is a ZÁÉV és a Laterex építi fel.

Galéria

ZÁÉV Építőipari Zrt.LATEREX Építő Zrt.AktuálistemplomépítésVeresegyháznívódíjakÉpítőipari Nívódíjegyházi fejlesztések

Hírlevél

Hirdetés