2023.06.02, Péntek
Ingyenes látogatóközpontban tekinthetünk be a Puskás-stadion építkezésébe
fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Ingyenes látogatóközpontban tekinthetünk be a Puskás-stadion építkezésébe

magyarepitok.hu

2018.06.29. 11:24 - Hegedűs Gergely

A Magyar Építő és a ZÁÉV által kivitelezett új aréna múltjába és jövőjébe is belelátunk a különleges eszközökkel felszerelt központban.

Hirdetés

Pénteken délelőtt Budapesten átadták a Puskás Ferenc Stadion Látogatóközpontot. Az ingyenesen látogatható központ többek közt bemutatja a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. által épített új stadion építését is. A helyszínen kiosztott értesítő szerint a központban speciális optikán keresztül lehet belenézni a most zajló építkezésbe.


400 méter magasra repít a virtuális valóság

Mindezek mellett a majdani kész stadionba is betekinthetnek a látogatók a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum felső szintjén (a Papp László Sportaréna közelében) kialakított bemutatótérben, mely keddtől vasárnapig van nyitva 10 és 17 óra között.

A képre kattintva galéria nyílik!  - fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


A virtuális technikák segítségével akár 400 méter magasból is szemlélhetjük az arénát, ugyanakkor egy koncertszínpadról is lenézhetünk a majdani gigakoncertek több tízezres közönségére.

A látogatókat egy olyan speciális háromdimenziós kép is várja, amivel virtuálisan lehet átlépni a régi Népstadionból az új élményarénába.   

A központ bemutatja a régi Népstadion történetét is, ugyanakkor egy rendhagyó kiállításon a névadó Puskás Ferenc pályafutásának meghatározó relikviáit is megjeleníti. Az egykori világklasszist egy óriási futball-labdában kialakított Puskás-szentélyben lehet megismerni.


Tízezres létszám az építkezésen

A 67 ezres befogadóképességűre tervezett Puskás Ferenc Stadion építése továbbra is az ütemterv szerint halad, tavasz óta zajlik a tetőszerkezet elemeinek behelyezése. Az elmúlt évtizedek egyik legjelentősebb hazai építkezéséről a kivitelező konzorcium projektigazgatója, Dúzs György márciusban adott lapunknak részletes interjút.

A sajtóeseményen az is elhangzott, a munkálatokban összesen 10 ezren vesznek részt.
 

Három év múlva Budapestre hozhatja a BL-döntőt az aréna

A látogatóközpont átadása kapcsán rendezett ünnepségen Fürjes Balázs kormánybiztos úgy fogalmazott, a 2019 végére elkészülő aréna jóval több lesz egy stadionnál. Rendezvény- és élményközpontként is funkcionálni fog, és magában foglal majd egy kétezer fős konferenciaközpontot is, ugyanakkor alkalmas lesz akár 70-80 ezer fős koncertek lebonyolítására is.

Fürjes Balázs

Kiemelte: az aréna Magyarország legnagyobb középülete is lesz, illetve hangsúlyozta azt is, hogy a beruházás száz százalékban magyar, a tervezéstől a kivitelezésig csak hazai szakemberek dolgoznak rajta. Fürjes Balázs külön megemlítette a létesítmény tervezőjét, Skardelli Györgyöt is, aki szintén részt vett az eseményen.

Skardelli György

A kormánybiztos reményét fejezte ki, hogy a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság négy mérkőzését követően már 2021-ben Bajnokok Ligája vagy Európa Liga-döntőnek adhat otthont a 67 ezres létesítmény.

Galéria

Magyar Építő Zrt.ZÁÉV Építőipari Zrt.AktuálisstadionépítésPuskás Aréna

Hírlevél

Hirdetés