2024.04.16, Kedd
Ifjúsági bajnoksággal mutatkozik be Kaposvár új versenyuszodája
Főkép: Az építők konzorciumának képviselői (Magyar Építő Zrt), többi fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Ifjúsági bajnoksággal mutatkozik be Kaposvár új versenyuszodája

magyarepitok.hu

2019.05.28. 12:12 - Szabó Ákos

A Fertődi Építő és a Magyar Építő kevesebb, mint két év alatt készült el a 800 férőhelyes lelátóval felépített uszoda munkálataival.

Hirdetés

2017 júniusában számoltunk be arról, hogy elrajtolt Kaposvár új versenyuszodájának építkezése, most pedig átadták a 4,5 milliárd forintos beruházásban elkészült modern épületet. A Csik Ferencről elnevezett új létesítmény az eredeti terveknek megfelelően, az Magyar Úszó Szövetség Országos Ifjúsági Bajnokságának megrendezésével kezdi el a működését: a verseny szerdán rajtol el és szombatig tart majd.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

 

A Fertődi Építő Zrt. és Magyar Építő Zrt. munkájával 50 méteres, tízpályás medencével és 800 férőhelyes lelátóval épült meg az uszoda. A projektben többek között evezős tanmedencét, valamint parkolót is kialakítottak. A beruházás azért vált szükségessé, mert a Virágfürdőt kinőtte a somogyi megyeszékhely, ahol több mint nyolcszázan űznek vizes sportokat és évente ezren tanulnak meg úszni.

 

Közel 50 méteres gerendák erősítik az épület szerkezetét

Az új uszoda felavatási ünnepségének hangulatát a városi Csiky Gergely Színház művészeinek irészvétele is emelte. A szecessziós kulturális palota felújítása szintén most zajlik úgyszintén a Magyar Építő munkálataival – itt a cég a ZÁÉV Zrt.-vel közös konzorciumban dolgozik. Az eseményen a Magyar Építő vezérigazgatója, Szikszai Zoltán is részt vett.

Szikszai Zoltán

 

Kaposvár a fénykorát éli

Az ünnepségen Szita Károly, Kaposvár polgármestere erre a beruházásra is utalva elmondta, hogy a város a fénykorát éli, a néhai polgármesteréről elnevezett és a Modern városok program helyi forrásait is magába foglaló, mintegy 190 milliárd forintos Németh István programmal az évszázad beruházás-együttesét valósítja meg.

 

 

Lázár János országgyűlési képviselő felszólalásában megemlítette a közelben épülő 67-es gyorsforgalmi utat, amelynek hamarosan átadják egy szakaszát.

"Somogyország fővárosa közelebb kerül a világhoz, megközelíthetőbb, jobb hely lesz"

- közölte.

Az uszodafejlesztésről a bokrétaünnepség idején stábunk videóriportot készített, ahol kiderült: már a szerkezetkész állapot eléréséig bedolgozásra került 7200 köbméter beton és 680 tonna betonacél, valamint elhelyezték az épület 16 db, 49 méter hosszú főtartóját is.

 

Frissítés: az új versenyuszoda élesben is jól szerepelt

 

Lapunk fotósa a Országos Ifjúsági Bajnokság pénteki napjára is ellátogatott, hogy az uszodát a verseny közben is dokumentálja. Az alábbi képre kattintva a bajnokságon készült fotóinkat is láthatják.

 

A képre kattintva galéria nyílik!
(Cikkünk az Országos Bajnokságon készített képekkel frissült, versenyfotók: Spielmann Zoltán)

Galéria

AktuálisMagyar Építő Zrt.Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.Kaposváruszodaépítés

Hírlevél

Hirdetés