2024.04.19, Péntek
Már a Weinberg is tudja, mi kell a mosolyhoz
Fotók: Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

Már a Weinberg is tudja, mi kell a mosolyhoz

magyarepitok.hu

2021.10.29. 10:00 - Kalácska-Nagy Nóra

A „Fuss Fotózz Mosolyogj” rendezvény egy nagy célközönséget átfogó, térséget erősítő programként indult útjára, ahol összefognak emberek, közösségek és vállalatok – a láncolathoz a Weinberg is csatlakozott.

Hirdetés

A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány által létrehozott „Hogyan érzed magad, ha nincs hajad” kampány 5 éves évfordulója alkalmából egy egész országot megmozgató missziót álmodott meg a szervezet. A „Fuss Fotózz Mosolyogj” elnevezésű mozgalom legfontosabb üzenete a gyógyulás. Az alapítvány küldetését a Weinberg ’93 Kft. is magáénak érzi, így a misszió költségeinek fedezéséhez az építőipari vállalat is hozzájárult.

A „Fuss Fotózz Mosolyogj” rendezvény egy nagy célközönséget átfogó, térséget erősítő programként indult útjára, ahol összefognak emberek, közösségek és vállalatok, hogy ők is elmondhassák: „Most már ÉN is tudom, mi kell a mosolyhoz!”

Fotók: Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

A Weinberg vezetősége elkötelezett szűkebb lakóhelye iránt, a „zempléniség” tetten érhető munkásságukban és értékeikben is. Így amikor a cég értesült, hogy az alapítvány mozgalma Sárospatakra érkezik, nem volt kérdés, segítenek hozzájárulni a misszió terjedéséhez és támogatásához. Vallják: az életvidám és egészséges gyermekek olyan építőkövei a társadalomnak, akiket támogatni nem csak szép dolog, hanem egyenesen kötelesség is.

Magyarország természeti csodája várta a futókat a célban

A sportrendezvény az ország több részén zajlott, idén Sárospatakon, Paloznakon, Győrben és Hortobágyon futottak a gyógyult gyermekek, de jövőre is maradnak az ez évi helyszínek. 2022-ben az első helyszín tehát ismét Sárospatak lesz, május végén kerül sor a gyógyító futásra.

A futást minden helyszínen egy-egy gyógyult gyermek kezdi meg egy elismert sportolóval.

A „Fuss Fotózz Mosolyogj” kampány célja, hogy magyar turisztikai csodákra hívják fel a figyelmet sportolói szemszögből, mindezt úgy, hogy a legnemesebb célt szolgálja a misszió.

A misszióval tehát a helyi értékekre is szeretnék felhívni a figyelmet, és a térségek egyedülálló gasztronómiáját is belecsempészni a rendezvénybe.

Júliusban tehát a Weinberg székhelyén, Sárospatakon futottak kicsik és nagyok. A futás örömét fokozta a futóútvonal végállomás helyszínéül szolgáló Megyer-hegyi Tengerszem, amely Magyarország legszebb természeti csodája Sárospatak közelében. Hatalmas sziklák ölelik körbe a helyenként több mint hat méter mély tavat, melynek kialakulását az egykori malomkő bányászati tevékenység okozta, s a fejtési gödörben összegyűlt esővíz révén keletkezett.

A misszió folytatódik, ezzel pedig egyre többen ismerik fel, mi kell a mosolyhoz.

Galéria

AktuálisWeinberg '93 Építő Kft.támogatásrendezvény

Hírlevél

Hirdetés