2024.03.29, Péntek
Újra termelni kezd egy 2014-ben bezárt építőanyaggyár
dehir.hu

Újra termelni kezd egy 2014-ben bezárt építőanyaggyár

magyarepitok.hu

2018.04.19. 12:53 - Szabó Ákos

A Lasserberger-Knauf debreceni üzemében az építőipari alapanyagok iránt jelentősen növekvő hazai és külföldi kereslet miatt indul meg újra a munka.

Hirdetés

A magyar építőipari szektor folyamatosan egyre nagyobb teljesítményt ér el, ezt a folyamatot azonban nem segítik a szakmában tapasztalható munkaerőhiánnyal, illetve alapanyagellátással kapcsolatos problémák. A kereslet és az árak növekedésének hatására fellendülőben van a gyártószektor is, most a Lasselsberger-Knauf Kft. (LB-Knauf) nyitja meg újra 2014-ben bezárt debreceni gyáregységét.

 

23 új alkalmazott dolgozik majd Debrecenben

A német központú, Magyarországon veszprémi székhellyel működő vállalat sajtóközleménye szerint 23 új munkahelyet teremtenek a debreceni gyár újranyitásával, melyet az építőipari teljesítmény visszaesése miatt zártak be 2014-ben. A hidegburkolási és hőszigetelési ragasztók, valamint vakolatok, habarcsok és esztrichek előállítására felszerelt gyárban áprilisban kezdődött meg a próbaüzem, az első kiszállításokra a hónap első felében kerül sor.

 

Horvátországban is terjeszkednek

Az LB-Knauf tavaly 27,5 százalékos növekedésről és 9 milliárd forintos árbevételről számolt be.

A vállalat vezetősége a következő években további hasonló növekedésre számít és 2018-ra már 10 milliárd forinti árbevételt szeretnének elérni.

Ehhez volt arra szükség, hogy a jelenleg működtetett három, Bugyiban, Veszprémben és Balatonfűzfőn található gyáruk mellett újra megnyissák a debreceni üzemet is.

 

A cég vakolatgyártó tornya Bugyiban (ysako.hu)

Emellett a vállalat magyarországi cégén keresztül Horvátországban is működtet már egy termelőközpontot, vallamint a Zadar közelében található Zapužanéban januárban kezdték el egy új gyár kialakítását zöldmezős beruházásban.

Iparági híreképítőipari alapanyagokDebrecenüzemfejlesztésLasselsberger-Knauf Kft.

Hírlevél

Hirdetés