2024.06.16, Vasárnap
Kelenföld arculatát döntően befolyásoló építmények kapták meg a legrangosabb építőipari elismerést
A Budapest ONE irodaház - Fotó: Építőipari Mesterdíj Alapítvány

Kelenföld arculatát döntően befolyásoló építmények kapták meg a legrangosabb építőipari elismerést

magyarepitok.hu

2024.05.24. 09:33 - Hegedűs Gergely

Budapesten május 23-án leleplezték a Budapest ONE irodaház és az Etele Pláza számára készült Építőipari Nívódíj emléktáblákat – derült ki az ingatlanok fejlesztője, a Futureal-csoport közleményéből.

Hirdetés

A Kelenföldi pályaudvar, a 4-es metró és az M1-M7 autópálya fővárosi bevezető szakaszának találkozásánál épült Etele Plázát a Paulinyi & Partners Zrt. építésziroda tervei alapján a Pedrano Construction Hungary Kft. generálkivitelezte. Az épület szerkezetépítését részben a Bayer Construct Zrt. kivitelezte, a pláza építéséhez a Peri Kft. teherhordó szerkezeteit használták.

 

Az Etele Pláza épülete - Fotó: Futureal-csoport

 

Ahogy azt korábban is megírtuk, a több mint 66 000 m2-es komplexumban a divatüzletek mellett élelmiszer-áruház, éttermek, kávézók, mozi, fitneszterem, valamint gyermekjátszó is helyet kapott. Az épület Magyarország első okosplázája, amelyben saját fejlesztésű mobilalkalmazáson és felhőalapú szolgáltatásokon keresztül segítenek a vevőknek egyebek mellett a navigációban és az ideális parkolóhely megtalálásában is.


Az épület BREEAM Very Good minősítést szerzett

A pláza külső megjelenését Magyarország legnagyobb egybefüggő homlokzati üvegfelülete határozza meg – hangsúlyozza a közlemény. „A tágas éttermi szint zöldtetős, közvetlen teraszos kapcsolatával a komplexum a legfrissebb bevásárlóközpont designt jeleníti meg” – teszik hozzá.

A bevásárlóközpont kiérdemelte az Access4You arany fokozatú tanúsítványát, ennek megfelelően az épület teljes mértékben akadálymentes közlekedést és mosdóhasználatot biztosít. A kiskereskedelmi kategóriában BREEAM Very Good minősítést szerzett Etele Plaza az első bevásárlóközpont hazánkban, amely fenntartható megoldásaival a kiviteli fázisban is elhozhatta az egyik legmagasabb környezettudatos épületminősítést.


Egyedülálló alkotás nemcsak a fővárosban, hanem országos szinten is

A közlemény szerint a szintén a Paulinyi & Partners tervei alapján a Pedrano által kivitelezett Budapest ONE irodaházat már az energiaköltség-érzékeny bérlők legmagasabb elvárásai szerint tervezték és üzemeltetik. Az épület hullámvonalra épülő kialakításának és színes lamellákból álló homlokzatának köszönhetően egyedülálló alkotás nemcsak a fővárosban, hanem országos szinten is.

A komplexum többek között panorámás tetőtéri futópályával, tágas és zöld belső pihenőudvarral, innovatív közösségi terekkel, biciklitárolóval és zuhanyzóval felszerelt öltözővel várja az ott dolgozókat.

Az irodaház első üteme hazánkban elsőként kapta meg a WELL legmagasabb Platina minősítését, amely a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat értékeli. Az épület második és harmadik fázisa pedig egyszerre szerezte meg a fenntartható épületeknek járó BREEAM Excellent környezetbarát minősítést.

Iparági hírekKelenföldBayer Construct Zrt.Peri Kft.Pauliny & PartnersPedrano-csoportFuturealEtele Pláza

Hírlevél

Hirdetés