2024.07.01, Hétfő
A nyeregben és az építőiparban is messzire akarunk jutni! – idén is rekordot döntött a Szabadics Ride

A nyeregben és az építőiparban is messzire akarunk jutni! – idén is rekordot döntött a Szabadics Ride

magyarepitok.hu

2024.06.28. 14:06 - Hegedűs Gergely

Az ország legnagyobb amatőr kerékpáros versenyén idén hatalmas széllel kellett szembe nézniük a résztvevőknek, de nemcsak ennek leküzdéséről árult el izgalmas részleteket a Szabadics Zrt. elnöke a lapunknak adott interjúban.

Hirdetés

Rekordot döntve zajlott le idén a MAPEI Tour de Zalakaros, amely immár 2017 óta a Szabadics Zrt. támogatásával valósul meg a fürdőváros térségében, a legnagyobb hazai amatőr biciklis viadalként. A kétnapos MAPEI Tour de Zalakaros céges futamaként a Szabadics Ride Company Challenge mára az ország legnagyobb kerékpáros csapatversenyévé vált, amelyen idén 77 csapat és 360 versenyző vett részt. A dél-zalai dombvidéket és a Kis-Balaton varázslatos helyszíneit felölelő viadalról Kovács Tamást, a Szabadics Zrt. elnökét kérdeztük.

Milyen volt a hangulat az idei Szabadics Ride-on?

Fantasztikus! Már amikor közeledtünk a dátumhoz, és láttuk a jelentkező csapatok számát, akkor éreztük, hogy itt valami nagyon jó dolognak kell történnie! Azt gondolom, hogy a rajttól az esti fogadás végéig egy nagyon jó hangulatú, közösségépítő lehetőséget biztosítottunk annak közel 400 embernek, aki velünk volt ezen a Szabadics Csoport életében fontos napon.

Melyik volt a legnagyobb kihívást jelentő szakasz, illetve az időjárást hogyan kezelték?

Azt szoktuk viccesen mondani, hogy kétféle időjárás létezik, kerékpározásra alkalmas és kerékpározásra kifejezetten alkalmas… Kültéri sportokhoz tökéletes idő sosincs. Vagy az esővel, vagy a meleggel, vagy a széllel kell küzdeni. Idén nekünk a szél jutott, mindenki meg is küzdött vele, többnyire a szakasz elején és az utolsó negyedben, de mindenki derekasan megbirkózott vele. Személyes tapasztalatból mondom, hogy időnként azt gondoltam, mindjárt elsírom magam, mert tekerünk-tekerünk, de nem haladunk szinte semmit…

Kovács Tamás

Ami a legfontosabb, hogy mindenki balesetmentesen teljesítette a távot, és mosolyogva ért be a célba!

Milyen érzés volt a Kis-Balaton a Szabadics Zrt. által revitalizált vidékén kerékpározni?

Tavaly ősszel szerveztünk egy céges Balaton kerülést, ekkor meglátogattunk minden olyan helyszínt, ahol dolgoztunk, projektet valósítottunk meg. Hatalmas élmény volt látni minden részt vevő kollégának, hogy Keszthelyen, Balatonlellén, Fonyódon, Balatonfüreden, Lesencén és a Kis-Balaton különböző pontjain rendre megtaláltuk a kezünk nyomát. Sőt, még a Balaton közepében is dolgoztunk, amikor hal-keltetőket telepítettünk.


Ugyanez az érzés járt velünk ezen a körön is, mivel tudjuk, hogy a Balaton jelenlegi jó vízminősége nagyban köszönhető annak a munkának, amit közel tíz éve végeztünk el a Kis-Balatonon.

Úgy tudom, idén 77 csapat indult, ezek szerint akkor sikerült megdönteni a korábbi rekordot. Mit jelent ez a szervezőknek?

Valóban sikerült a rekorddöntés! A tavalyi 71 csapatot jegyző rekord múlté, idén 77 csapat nevezett és indult. Ez egy hatalmas szervező munka eredménye! Az útvonal biztosítása, a kísérő motorosok megszervezése, az a fajta időzítés, hogy lehetőleg senki ne jöjjön a másikkal szembe, mind-mind nagyon körültekintő munkát igényel. Nem véletlenül bíztuk ezt a munkát Szilasi Lászlóra, aki nagy rutinnal rendelkezik, miután a Tour de Hungary-nek is ő a versenyigazgatója. Annak ellenére, hogy egy versenyről beszélünk, az elsődleges cél az volt, hogy az a 360 ember, aki részt vett az eseményen, minden veszélyérzet nélkül, balesetmentesen tekerve élje át az élményt.

Ez úton is szeretnék köszönetet mondani minden egyes közreműködőnek, aki hozzájárult ahhoz, hogy ez a nap sikeres lehessen!

Hogyan alakultak az eredmények?

Az első öt évben a versenyt a kaposvári AutoTeam csapata nyerte, majd két évben megelőzték őket. Idén visszahódították a dicsőséget, úgy, hogy beállították a tavalyi győztes Epronex Team pályacsúcsát, ami fantasztikus teljesítmény!

De ez a nap nemcsak a „profikról” szól! Azt szoktam mondani, hogy ez a rendezvény a kerékpározás Kék Szalagja. Itt is mindenkinek megvan az egyéni célja: eljönnek a versenyre a csúcstechnológián ülő űrlovasok, akárcsak a teljesen átlagos járgányokkal induló lelkes amatőrök, akik nem az elsőségre hajtanak, hanem szeretnének elérni egy időt, megdönteni a tavalyi eredményt, vagy csak egyszerűen jól érezni magukat.

Milyen volt az esti lazítás időszaka?

Az este elsősorban arról szól, hogy méltó környezetben, méltó időben tudjunk gratulálni a legjobbaknak. Ehhez a Mendan Hotel impozáns keretet ad, magas színvonalú gasztronómiával kiegészítve. Mivel a legtöbben másnap újra nyeregbe szálltak, ezért a lazítás elég visszafogott volt, hiszen az erőre ugyanúgy szükség volt vasárnap is. Arra viszont lehetőség nyílt, hogy megünnepeljük egymást, átérezve az egész nap nagyszerűségét.

Mi volt a hétvége csúcspontja?

Egy-egy ilyen rendezvénynek a számunkra mindig az a csúcspontja, amikor megerősítést kapunk, hogy az ügy, ami mögé beálltunk 8 évvel ezelőtt, egy jó ügy, amivel örömet szerzünk több száz embernek, amivel erősíteni tudjuk azt a vállalati kultúrába is beilleszkedő üzenetet, hogy sikert csak együtt, egymást segítve tudunk elérni, mert csapatban mindig tovább tudunk jutni, mint egyedül.

Magunkénak érezzük a mondást, hogyha gyorsan akarsz haladni, akkor menj egyedül, ha messzire akarsz jutni, akkor menj csapatban. Mi mind a Ride-on, mind az üzleti életben messzire akarunk jutni, ezért nagy szeretettel várunk minden csapatot 2025-ben is, hogy együtt tudjuk átélni újra ezt a nagyszerű élményt!

Galéria

Iparági hírekSzabadics Zrt.Mapei Kft.Zalakaroskerékpárversenysport

Hírlevél

Hirdetés