2024.04.16, Kedd
Elrepítjük Münsterbe, ahol bemutatták a legmodernebb vasúti pályaépítő gépeket - videó
Fotók és videó: Kércz Viktor / magyarepitok.hu

Elrepítjük Münsterbe, ahol bemutatták a legmodernebb vasúti pályaépítő gépeket - videó

magyarepitok.hu

2022.06.14. 13:12 - Kolinek Nóra

Május végén Münsterben jártunk a vasúti pályaépítő gépek kiállításán és vásárán. Az eseménynek hazai vonatkozása is volt: a V-Híd Zrt. stratégiai jelentőségű megállapodást írt alá az osztrák vasútépítőgép-gyártó Plasser & Theurerrel.

Hirdetés

Az idei évben is Münster adott otthont Európa meghatározó vasúti pályaépítési vásárának. A kongresszusi központot a főpályaudvar közelében, közvetlenül sínpárok sokaságának szomszédságában építették fel. A fedett kiállítótér mintegy 15 ezer négyzetméteres volt, az akár 30-40 tonnás, több mint 100 méter hosszú gépek pedig 3 kilométernyi vágányon sorakoztak fel.

Fotógalériával már jelentkeztünk a rendezvényről, most videóval adjuk vissza annak hangulatát. A kiállításon egyebek mellett 3D-s szemüvegen lehetett követni a technológiai bemutatókat, a tér középpontját elfoglaló hatalmas képernyőn pedig átlagosan 2-3 percenként ismétlődve lehetett látni a V-Híd SMD 80 / UVP 2002-as gépláncának karbantartási munkáit is, melyeket a Plasser & Theurer végzett el.

 

 

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy V-Híd Zrt. az eseményen a hazai vasútépítésben mérföldkőnek tekinthető együttműködési megállapodást írt alá a vasúti pályafenntartó- és vasútépítő gépeket gyártó piacvezető osztrák Plasser & Theurer vállalat képviselőjével.

 

Kötött pályaV-Híd Építő Zrt.vasútfejlesztésvasútépítésszakmai kiállításkiállításPlasser & Theurer

Hírlevél

Hirdetés