2024.06.22, Szombat
Megújult a balatonmáriafürdői vasútállomás
Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Megújult a balatonmáriafürdői vasútállomás

MTI

2023.05.24. 11:57 - Kolinek Nóra

A fejlesztések, illetve a szolgáltatási színvonal növekedésének hatására a balatoni vonalakon nő az utasok száma.

Hirdetés

2023. május 24-én átadták a felújított balatonmáriafürdői vasútállomást. Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár a mintegy 215 millió forintból korszerűsített épület átadóján kiemelte: tavaly májustól szeptemberig 2 millió vasúti utazás történt a Balaton déli partján, és tekintettel az eddig eladott mintegy 360 ezer vármegye- és országbérletre, idén nagyobb forgalomra számítanak.

Nagy hangsúlyt kell fektetni az utazás minőségének javítására, a pályák, a vasúti kocsik, az állomásépületek állagmegóvására, rekonstrukciójára − tette hozzá.

Galácz György a település polgármestere arról szólt, hogy a MÁV és az önkormányzat együttműködésével nemcsak a vasútállomás, hanem annak környezete is szebb lett. Utakat újítottak fel, csapadékvíz-elvezető csatornát építettek, és egyebek mellett korszerűsítették a közvilágítást is.

 

Modern körülmények fogadják a vonatra várakozókat

Szilágyi Tibor, a MÁV fejlesztési és beruházási főigazgatója beszámolt arról, hogy a vasúttársaság saját forrásból felújított, akadálymentesített, XXI. századi igényeket kielégítő máriafürdői állomásán hűtött-fűtött váróterem, modern pénztár, korszerű mosdók és zuhanyzó várja az utazóközönséget.

Felidézte, az elmúlt években a déli parton megújult a teljes pályaszakasz, az északi parton Balatonfüredig villamosították a vonalat, a fejlesztések, illetve a szolgáltatási színvonal növekedésének hatására mindkét vonalon nő az utasok száma.

Hozzátette, hogy tavaly a déli partra 1,6 millióan érkeztek vonattal, számításaik szerint többen, mint autóval.

Szilágyi Tibor úgy vélte: az M7-es autópályán a nyaranta, hétvégenként tapasztalt torlódások miatt is személygépkocsi helyett érdemesebb a vasúti közlekedést igénybe venni.

Kötött pályaBalatonmáriafürdőMÁVMÁV-Volán-csoportvasútfejlesztésBalaton

Hírlevél

Hirdetés