2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Rangjához méltó vasútállomást kapott a Tisza-tó fővárosa
Fotók: F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő / Facebook

Rangjához méltó vasútállomást kapott a Tisza-tó fővárosa

szoljon.hu

2023.07.15. 12:00 - Kolinek Nóra

Az állomás Tiszafüred tömegközlekedési csomópontja, 2022-ben több mint 40 ezren szálltak le és fel itt.

Hirdetés

Mintegy 100 millió forintból, négy év alatt teljesen megújult a tiszafüredi vasútállomás épülete, melyet 2023. július 14-én adtak át az utazóközönségnek – írta meg a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hírportál.

Ahogy a szoljon.hu cikkében olvasható Hadnagy Attila, a MÁV Zrt. debreceni területi vezetője hangsúlyozta az átadóünnepségen, hogy Tiszafüred a Tisza-tó turisztikai régióközpontja, a vasútállomás pedig a település kapuja, így annak környezete és állapota turisztikailag is kiemelt jelentőséggel bír.

Az állomáson – az önkormányzat és a MÁV Zrt. együttműködésében – még 2020 tavaszán kezdődtek a munkálatok: több ütemben tették rendbe a felvételi épületet és környezetét, megvalósulhatott az utazóközönséget kiszolgáló vizes helyiségcsoport komfortosabbá tétele és áthelyezése a felvételi épületbe.

Fotók: F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő / Facebook

A beruházás kiemelt turisztikai jelentőséggel bír

Az önkormányzat 2021-ben a váróterem karbantartási munkáit is elvégezte a MÁV Zrt. felügyelete mellett. Az állomás díszparkjában kiállított mozdonyt a Hámori András Szakközép és Szakiskola diákjai újították fel. Az utazóközönség kiszolgálása mellett a MÁV Zrt. nagy hangsúlyt fektet munkavállalóinak munkakörülményeire is, ezért az emeleten pihenőhelyiséget alakítottunk ki, a forgalmi iroda pedig klímaberendezést kapott, de megtörtént a nyílászárók cseréje is

 – hangzott el.

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő arról szólt, hogy a vasútállomásnak több funkciót kell kiszolgálnia, hiszen nemcsak a diákok, a munkába járók, hanem nyáron a turisták hada is érkezik Tiszafüredre.

Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke is gratulált a felújított tiszafüredi vasútállomáshoz, mely – mint fogalmazott – valóban az egyik legszebb most a vármegyében, és végre a Tisza-tó fővárosa is méltó pályaudvart kapott.

Ujvári Imre polgármester szerint az állomás Tiszafüred tömegközlekedési csomópontja, több százezren utaznak ezen a vonalon, tavaly több mint 40 ezren szálltak le és fel itt.

 

Kötött pályaTiszafüredMÁVvasútfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés