2024.04.30, Kedd

Hirdetés

Megkezdődhet az iváncsai közúti felüljáró tervezése
Illusztráció: Dernovics Tamás/ magyarepitok.hu

Megkezdődhet az iváncsai közúti felüljáró tervezése

magyarepitok.hu, TED

2023.09.14. 13:00 - Kolinek Nóra

Fejlesztik a Fejér vármegyei település közúti és vasúti kapcsolatait.

Hirdetés

Az Építési és Közlekedési Minisztérium az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette az iváncsai közúti felüljáró engedélyezési és kiviteli terveinek készítőjére vonatkozó eljárás eredményét. A nettó 56 millió forint értékű munkát a Pannonway Kft. végezheti el.

A vidéki városok ipari infrastruktúra fejlesztésére irányuló program részeként átfogó közúti és vasúti fejlesztéseket terveznek a Fejér vármegyei településen. Ennek során kiépítenék az iváncsai ipari park vasúti kapcsolatait, és átfogó közútfejlesztések kezdődhetnek.

Ahogy korábban megírtuk az iváncsai ipari park közlekedési infrastruktúra fejlesztéséhez kapcsolódóan különszintű keresztezést alakítanának ki a település belterületén áthaladó 6205. jelű összekötő úton a Budapest−Pusztaszabolcs (40a) vasútvonal felett. Az országos közúti híd legnagyobb támaszköze a tervek szerint 25 méter.

A nyertes ajánlattevő feladata előzetes vizsgálati dokumentáció, a kapcsolódó vízépítési, közmű kiváltási, valamint egyéb építési és bontási munkákhoz szükséges tervek készítése, valamint minden az építéshez szükséges hozzájárulás és engedély megszerzése.

 

Kötött pályaÉpítési és Közlekedési MinisztériumIváncsaFejér vármegye

Hírlevél

Hirdetés