2024.04.20, Szombat
A Balaton déli partján nem pihen a kétezer tonnás géplánc
kormany.hu

A Balaton déli partján nem pihen a kétezer tonnás géplánc

nif.hu

2016.08.31. 09:32 - Antal Zsófia

Folytatódik az összesen 105 kilométeres vasútfejlesztés a Balaton déli partján, illetve a Fonyód és Kaposvár közötti szakaszon. Jövő nyárra a tervek szerint helyreáll a menetrend szerinti forgalom.

Hirdetés

Szeptemberben folytatódik a dél-balatoni vasútvonal áprilisban indult korszerűsítése Szántód-Kőröshegy és Balatonszentgyörgy között, valamint Kaposvár-Fonyód vonalon. A fejlesztés kivitelezési munkálatai vágányzár mellett zajlanak.

  • Szeptember 19-én megkezdődnek Szántód-Kőröshegy állomás részleges átépítésének munkálatai, melyek 2016 decemberéig tartanak majd.
  • 2016 őszén átépül a Szántód-Kőröshegy – Balatonboglár szakasz vasúti pályájának al- és felépítménye, mely munkákat a korszerű PM 1000 alépítményjavító géplánc, illetve az SMD80 felépítmény-gyorsátépítő gép végez el.
  • 2016. szeptember és december között megépül az új második vágányú szakasz alépítménye is Balatonszemes-Balatonlelle felső térségében.

A Kaposvár-Fonyód vasútvonalon Osztopán és Fonyód között szeptemberben ágyazatrostálással és lokális alépítmény-megerősítésekkel indulnak a vágányzárban tervezett munkák, melyek a vasútvonal állapotjavítását célozzák. Ennek előkészítéseként nyáron már vasbetonalj-javításokat végeztek. Az elhasználódott vasbeton aljakat a vágányzári időszakban cserélik.

A kivitelezést a Déli-part 2016 Konzorcium (R-Kord Építőipari Kft., V-Híd Zrt., Swietelsky Vasúttechnika Kft.) végzi. 2017 nyarán a menetrend szerinti vonatforgalom ismét megindulhat a Balaton déli partján.

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Mi épül?építőipari cégekvasútfejlesztésKaposvárIKOPBalaton

Hírlevél

Hirdetés