2024.03.28, Csütörtök
A kerékpáros és a buszos közlekedést támogatja Pécs fejlesztési projektje

A kerékpáros és a buszos közlekedést támogatja Pécs fejlesztési projektje

mti

2016.12.29. 09:51 - Hegedűs Gergely

Közel 800 millió forintot nyert Pécs a város kelet-nyugati irányú közösségi közlekedési tengelyének megvalósítására.

Hirdetés

A pécsi önkormányzat közleményben számolt be a TOP-ból finanszírozott projektről. Eszerint az átfogó fejlesztés a kerékpáros és a helyi autóbuszos közlekedésnek a pécsi belvároson keresztüli "gyors, biztonságos és vonzó" átjutását biztosítja. A beruházásnak köszönhetően jelentősen csökken a belváros átmenő forgalma és környezeti terhelése. A közlemény a további célok között említette még a városközpont behajtási és parkolási rendszerének dinamikusabbá, hatékonyabbá tételét.


Kerékpárutak és autóbusz-folyósó a tervek között

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) az MTI-nek elmondta, gyorsabbá kívánják tenni a közlekedést a belváros és az Egyetemváros településrészek között. A beruházás tervezett elemei között említette a Szigeti út és a Tüzér utca kereszteződésében új körforgalom kialakítását, illetve onnan a Hungária utcán keresztül a Kórház térig tartó szakaszon új kerékpárutak építését és autóbusz-folyosó létesítését.

A városvezető kitért arra is, hogy a 759 millió forintos projekt egyelőre tervezési fázisban van. A 2017 tavaszára, nyár elejére időzített kivitelezést átfogó társadalmi egyeztetés is megelőzi majd.

A baranyai megyeszékhely tavasszal indította el a kerékpárhálózat bővítését, a közösségi közlekedési fejlesztését, valamint az úthálózat gazdasági szempontok szerinti modernizációját célzó programját - idézte fel a polgármester.

közlekedésfejlesztésMi épül?Pécs

Hírlevél

Hirdetés