2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Gyógyhatású táplálékkiegészítő gyártásába kezdett a Bock Borászat
képek: Bock Bor - Facebook

Gyógyhatású táplálékkiegészítő gyártásába kezdett a Bock Borászat

MTI, pince.bock.hu

2018.07.02. 11:53 - Antal Zsófia

Új, ezer négyzetméteres üzemükben szőlőmagkivonatot tartalmazó tablettát állítanak elő, amelynek természetes anyagai kedvező hatással vannak a szív- és érrendszerre.

Hirdetés

Átadták a Bock Borászat Kft. ezer négyzetméteres kékszőlőmagtabletta-gyártó üzemét Villányban. Bock József borász közölte, hogy a háromszintes üzemet két év alatt építették fel 1,2 milliárd forintos beruházással, melyhez 681 millió forint támogatást nyújtott a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP). Hozzátette, hogy a kékszőlő magjából előállított, hamarosan forgalomba kerülő táplálékkiegészítő tablettában az emberi szervezet számára rendkívül hasznos anyagok találhatóak.

A Bock kékszőlőmag termékei

Szűcs Balázs projektvezető kiemelte, hogy a kutatás-fejlesztési projekt nyomán létrejött üzemben évente 400 ezer csomag szőlőmagtablettát állítanak majd elő 20 ezer kilogramm villányi szőlőmagból. „Olyan természetes eredetű anyagokat tartalmazó terméket sikerült kifejleszteni, amely igazoltan pozitív orvosbiológiai és élettani hatással rendelkezik. Értékes beltartalmának felszívódása kiemelten hatékony a szervezetben.”

A termék kifejlesztésében a Pécsi Tudományegyetem és a Szent István Egyetem kutatói is  részt vettek. Pál Szilárd gyógyszer-technológus elmondta, hogy a tabletta a szőlőmagban található polifenol-vegyületcsoport hatóanyagai révén fejti ki elsősorban a szív- és érrendszerre gyakorolt kedvező hatását.

Mi épül?GINOPüzemépítésélelmiszeriparVillány

Hírlevél

Hirdetés