2024.07.18, Csütörtök
Fontos feladatot vállal az Óbuda Group a csepeli városrész fejlesztésében
A Déli Városkapu látványterve (zoom.hu)

Fontos feladatot vállal az Óbuda Group a csepeli városrész fejlesztésében

magyarepitok.hu

2019.01.17. 15:23 - Almási Krisztina

Szabadtéri edzőpályákkal és multifunkciós csarnokkal atlétikai központ jön létre, valamint egy BMX és kajak-kenu szlalompályát is kialakítanak a Budapest Déli Városkapu Fejlesztési Program keretében.

Hirdetés

Az Óbuda Építész Stúdió Kft. és az ÚJLAK Mérnökiroda Kft. fogja ellátni a mérnök-tanácsadói-, tervellenőri- és fenntarthatósági feladatokat több beruházásnál a Budapest Déli Városkapu Fejlesztési Program keretében – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A beruházás előkészítésétől a kiviteli tervek elkészültéig vesznek részt több fejlesztésben, összesen 160 millió forint értékben. A feladatok az alábbi létesítmények fejlesztéseit érintik:

  • Budapesti Atlétikai Stadion,
  • Atlétikai Szabadtéri Edzőpályák,
  • Fedett Pályás Atlétikai Multifunkciós Csarnok,
  • Budapesti Xtrém Szabadidő Park.


Akár 40 ezer fő befogadására alkalmas aréna épül

A program elemei közé tartozik a Nemzeti Atlétikai Központ, amelyben megépül egy 15 ezer férőhelyes, de mobillelátókkal 40 ezresre bővíthető atlétikai aréna. A létesítmény szabadtéri edzőpályákkal és egy fedett multifunkciós csarnokkal jön létre, így nemzetközi és hazai versenyek megrendezésére is alkalmas lesz.

Az atlétikai központ szerves része egy, az ideiglenes lelátókat befogadó gyűrű, mely egy sport- és rendezvényfunkciókkal ellátott fedett-nyitott térként funkcionál majd. A szabadtéri edzőpályák kiszolgálják majd a Diákváros lakóit és a főváros atlétikát kedvelő hobbisportolóit is.


Mesterséges tó és kajak-kenu pálya a sportkedvelőknek

A Budapesti Xtrém Szabadidő Parkban helyet kap egy BMX és egy Kajak-Kenu Szlalompálya. Mindkét pálya és a kajak-kenu szlalompályát is magában foglaló mesterséges tó a lakosság számára is nyitva áll majd, így a sportolók mellett a szabadidős sportot és a rekreációt is szolgálja.

A Budapest Déli Városkapu Fejlesztési Program keretében több beruházás indul el Észak-Csepelen és Dél-Pesten. A program a főváros jelenleg elhanyagolt részein valósít meg városfejlesztést és ad formát Észak-Csepel és Dél-Pest soroksári Duna-ág mentén elhelyezkedő területeinek.

Óbuda GroupMi épül?stadionépítéssportberuházásokCsepelDéli Városkapu

Hírlevél

Hirdetés