2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Megújult és új funkciókkal bővült Solt 232 éves temploma
MTI

Megújult és új funkciókkal bővült Solt 232 éves temploma

MTI

2019.01.13. 08:33 - Antal Zsófia

A helyi református közösség gyülekezeti házat és új lelkészlakást is kapott a három évig tartó beruházás keretében.

Hirdetés

Átadták a felújított 232 éves református templomot, valamint az új gyülekezeti házat és parókiát pénteken a Bács-Kiskun megyei Solton. A fejlesztés részleteiről Váradi Péter, a Solti Református Egyházközség lelkipásztora közölte: a három éve befejeződött külső felújítást követően a templom belső rekonstrukciójával egy időben részlegesen kicserélték a padokat, ezzel párhuzamosan a parókiát gyülekezeti házzá alakították, miközben felépítettek egy új lelkészlakást.

A Solti Ifjúsági Fúvószenekar próbál a karzaton (fotó: MTI)

A beruházás több mint 100 millió forintos kormánytámogatásból valósult meg. A gyülekezet emellett önerőből, csaknem 10 millió forintból korszerűsítette a templomi hangosítást, az elektromos hálózatot, a fűtési rendszert és a parókia udvari térkövezetét.

Az átadóünnepséget megelőző hálaadó istentiszteleten Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a zsinat lelkészi elnöke hirdetett igét. Az ünnepségen részt vett Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Font Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője is.

Mi épül?templomfelújításSolt

Hírlevél

Hirdetés