2024.07.13, Szombat
Ötszáz munkahellyel jött létre új gyár Kelet-Magyarországon
Illusztráció: A gyár látványterve

Ötszáz munkahellyel jött létre új gyár Kelet-Magyarországon

MTI

2019.01.17. 10:07 - Almási Krisztina

Egy 20 éve hazánkban működő német vállalat 58 ezer négyzetméteres üzemében évente 25 millió csapágyat gyárt.

Hirdetés

A német Schaeffler csoporthoz tartozó FAG 25 milliárd forintból hozta létre Debrecenben az új csapágygyárát. A beruházáshoz a kormány 3,16 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatással járult hozzá.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az új gyártócsarnok átadóján elmondta, hogy a német vállalatok a legmagasabb technológiát hozzák Magyarországra, amivel hozzájárulnak a magyar gazdaság fellendítéséhez és a hozzáadott érték növeléséhez. Azt is hozzátette, hogy a német vállalatok jelenleg 300 ezer embernek adnak munkát hazánkban.


A nagyberuházások harmada Debrecenbe érkezik

Az FAG Magyarország Ipari Kft. 1999-ben az egykori Magyar Gördülőcsapágy Művek telephelyén 40 fővel kezdte meg működését. A 20 éves vállalat a Határ úti ipari parkban immár 58 ezer négyzetméteren évente 25 millió kúpgörgős csapágyat és 500 millió kúpgörgőt állít elő.

Magyarországon a tavalyi évben 98 nagyberuházás valósult meg vagy kezdődött el, összesen 1380 milliárd forint értékben, ezek csaknem egyharmada Debrecenbe érkezett. A város 2018-ban rekordévet zárt a munkahelyteremtő befektetések terén, aminek eredményeképp több mint 400 milliárd forint értékű beruházás valósult meg.

munkahelyekMi épül?ipari parkDebrecenautóiparüzemépítésüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés