2024.03.28, Csütörtök
LED-világítású kerítést is kap a Testnevelési Egyetem a következő ütemben
Látványtervek / portfolio.hu

LED-világítású kerítést is kap a Testnevelési Egyetem a következő ütemben

welovebudapest.com

2019.08.01. 11:01 - Gyöngyösi Klaudia

Az egyetem igényeinek megfelelően a kivitelezők a területen kialakítanak többek között egy nyolc sávos és 400 méteres szabadtéri atlétikapályát, valamint egy 360 fős lelátót is.

Hirdetés

Az Alkotás utcai – Hauszmann Alajos-féle 1884-es és modern épületek egyvelegét magába foglaló terület tervei után most elkészültek a Testnevelési Egyetem sportpályáinak látványtervei - derül ki a welovebudapest.com cikkéből. A Testnevelési Egyetem átfogó fejlesztése az építőipari szempontokon túl is rengeteg érdekességgel bír. A mintegy 40 milliárd forintos beruházás lépéseit pár éve a lebonyolítását végző egyetemi beruházási programiroda igazgatójával, Gyetvai Árpáddal jártuk végig.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

A Testnevelési Egyetem budai campusfejlesztésének második ütemével a BAH-csomópont környéke is rendeződik. A sportpályákat fasorral és egy éjjel LED-világítású kerítéssel, egy úgynevezett kolonáddal választják el a forgalmas utaktól és kereszteződésektől.

 

A Déli pályaudvar kihasználatlan területein épülnek sportpályák

A tervek szerint 2022-ig befejeződő beruházás lényegét a részprojektek felsorolása adja vissza:

  • a sportkórház 12 éve félbe hagyott központi épületéből megszületik a TE több mint 16 ezer négyzetméteres új főépülete;
  • a sportkórház területén levő Hauszmann-villák felújításával egy sporttudományi központ jön létre négy laborépülettel, valamint egy helyreállított történeti kerttel és közparkkal 30 ezer négyzetméteren;
  • a TE jelenlegi 30 ezer négyzetméteres területén többszintes sportközpont épül, szinte valamennyi sportágat lefedő sportterekkel;
  • a Csörsz utcai sporttelep ugyancsak 30 ezer négyzetméteres területe egy multifunkciós sportcsarnokkal, egy atlétikai és egy futballpályával újul meg;
  • a Déli pályaudvar üzemi területein a használaton kívüli, jelenlegi rozsdaövezet területén a nagyközönség számára is nyitott sportpályák és zöld területek jönnek létre.

 

A generáltervező a másik campusrészt is tervező TSPC Kft. Az egyetem igényeinek megfelelően a területen kialakítanak egy nyolc sávos és 400 méteres szabadtéri atlétikapályát egy 360 fős lelátóval felszerelve.

Ezen kívül létrehoznak egy élőfüves, NB1-es méretű futballpályát, két kültéri teniszpályát és a campus része lesz továbbá egy 1500 fős mozgatható lelátóval rendelkező multicsarnok is. A multicsarnok kézi-, kosár-, röplabda és torna gyakorlására és versenyek tartására egyaránt használható lesz.

Galéria

Mi épül?Testnevelési EgyetemBudapestinnovációTSPC Kft.

Hírlevél

Hirdetés