2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Impozáns vívóközpontot kap a Nyugat-Dunántúl
Látványterv (zalamedia.hu)

Impozáns vívóközpontot kap a Nyugat-Dunántúl

magyarepitok.hu, zalamedia.hu

2019.09.04. 11:07 - Szabó Ákos

A Mindszenty József nevét viselő zalaegerszegi oktatási intézményekhez alakítanak ki egy vívócentrumként is működő tornacsarnokot a Szabadics Zrt. és a B&G Építő Kft. munkálataival.

Hirdetés

Nagy lépést tesz előre Zalaegerszeg sportélete: a Notre Dame-rendi apácák közvetlen beruházásban a városi tanítóképzőhöz, ileltve a rend iskolájához és gimnáziumához kapcsolódva tornacsarnokot és vívóközpontot kap a megyeszékhely. A nettó 2,42 milliárd forintos beruházással felépülő kettős funkciójú komplexumot a Zárda utcában valósítja meg a Szabadics Zrt. és a B&G Építő és Üzemeltető Kft. az uniós közbeszerzési tájékoztató közlése szerint.

 

69 parkolóhely kiépítése is a projekt része

A létesítmény összes hasznos alapterülete közel 4000 négyzetméter lesz majd, a csarnokot egy 29,4x44,6 méter belméretű, 9,1 méter belmagasságú, három természetes részre osztható térként, a lelátót 228 négyzetméteres mérettel alakítják ki. Az építkezés befejeztével előregyártott vasbeton pillérvázas, acél rácsszerkezettel fedett helyszínt adnak át.

A kulcsrakész épület felépítéséhez kapcsolódva számos más feladattal együtt

  • összesen 69 darab parkolóhely is elkészül, a közúti csatlakozással, útburkolatokkal és járdákkal együtt mintegy 2300 négyzetméteren,
  • a gyalogos látogatók pedig több mint 1100 négyzetméternyi térburkolatot kapnak.

A projektnek része több, korábban használt épület elbontása és az érintett terület rendezése is.

 

Egyszerre fejlesztik a diákok szellemi és testi képességeit is

Françoise Debeaupte, a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend rendfőnöke korábban elmondta: a kulturális eseményeknek is helyet adó torna- és vívócsarnok létesítésével az a szándékuk, hogy a diákok fejlesszék fizikai és mentális képességeiket. A torna- és vívócsarnok létrehozásának egyik kiemelt célja, hogy a Mindszenty-központ a sportág kiemelt verseny- és utánpótláscentrumává váljon a térségben.

Mi épül?Szabadics Zrt.B&G Építő Kft.Zalaegerszegsportcsarnok

Hírlevél

Hirdetés