2024.03.29, Péntek
Elérte legmagasabb pontját az érdi járásbíróság új épülete - galéria
Épkar Zrt./Facebook

Elérte legmagasabb pontját az érdi járásbíróság új épülete - galéria

Épkar Zrt./Facebook, magyarepitok.hu

2020.04.06. 12:08 - Almási Krisztina

Az agglomerációs város új közigazgatási intézményét a Fejér B.Á.L. és az Épkar alakítja ki zöldmezős beruházásban.

Hirdetés

Legutóbb februárban számoltunk be Érd új járásbíróságának építkezéséről, most a kivitelezők újabb galériát tettek közzé a munka előrehaladásáról. A közintézmény munkálatait a Fejér B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciuma végziel egy 3,24 milliárd forintos zöldmezős beruházásban.

A napokban a háromszintes, mintegy 3570 négyzetméteres épület a zárófödém bebetonozásával elérte a legmagasabb pontját.

Az épületben nem csak az érdi bíróság, hanem az ügyészség is működik majd. Az építkezés a Szabadság tér és az Ellenőr utca találkozásánál zajlik, Érd rendőrkapitányságához és a polgármesteri hivatlhoz közel. A projektben 99 parkolót is kialakítanak, valamint járták építésére és közterület-fejlesztésre is sor kerül.

 

Épkar Zrt. /Facebook (A képre kattintva galéria nyílik!)


Hét település ügyeit intézik majd itt

Az érdi járásbíróság ideiglenes épületében 2019. január 1-jén jött létre, több évtizedes előkészítő folyamat eredményeként, az Érdet, Százhalombattát, Pusztazámort, Diósdot, Tárnokot, Sóskutat és Törökbálintot érintő ügyekben ítélkezik.

Már a kialakításkor is tudták, hogy dedikált épületre van szüksége, azonban az év során még az ideiglenes központját is kinőtte: az ügyforgalom növekedése már az első évben szükségessé tette ennek az épületnek a bővítését is.

 

Épkar Zrt. /Facebook


Jövő év elején befejeződik a kivitelezés

A kivitelezés 2021 első félévében fejeződhet be, a bíróság a tervek szerint pedig 2021. szeptemberére tud átköltözni majd új épületébe. Ahogy az Érdi Járásbíróságon eddig is kiemelt figyelmet fordítottak mind az ügyfelek, mind pedig a bírósági dolgozók biztonságára, úgy az új épület kialakításakor is fontos szerepet kapott ez a szempont.

A földszinten többek közt

  • kilenc termet alakítanak ki,
  • ügyfélközpontot adnak át,
  • tanúgondozó szobát helyeznek el,
  • illetve egy tágas várakozó helyiség is elkészül.

Az emeleteken pedig helyet kapnak a bírósági dolgozók irodái, valamint kezelőirodákat  és egy multifunkcionális tanácskozótermet is kiépítenek.

Épkar Zrt. /Facebook

 

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.Fejér-B.Á.L. Zrt.Érdagglomerációközintézmények

Hírlevél

Hirdetés