2024.03.19, Kedd
Határmenti város iskolája lép fél évszázadot előre nagyszabású fejlesztéssel
Az iskola egyik épülete (fotók: MTI/Varga György)

Határmenti város iskolája lép fél évszázadot előre nagyszabású fejlesztéssel

mti, magyarepitok.hu

2020.12.29. 16:03 - Szabó Ákos

A Szabadics Zrt. kivitelezésével mintegy 1,9 milliárd forintból modernizálnak és építenek át egy 1972-ben átadott kiemelt iskolát Lentiben.

Hirdetés

Régen vár beruházás indul el a zalai szlovén határ közelében fekvő Lenti városában, miután Kajári Gyula, a zalai tankerület vezetője és Kovács Tamás, a Szabadics Építőipari Zrt. igazgatósági elnöke aláírták délelőtt a Vörösmarty Mihály Általános Iskola rendszerváltás előtti stílusú épületeinek infrastrukturális fejlesztéséről szóló szerződést.

 

Ötven település diákjai tanulnak az iskolában

Az összesen 1,9 milliárd forint értékű beruházással nem csupán a lentiek járnak jól: az iskola a tankerület kiemelt intézménye, 50 környékbeli település diákjai tanulnak benne. A most aláírt szerződés keretében így a tankerület legnagyobb értékű projektje valósulhat meg: az 1,9 milliárd forintos beruházás költségeiből pedig az állam 1,1 milliárd forintot áll.

Az eredetileg 1972-ben átadott létesítmény ezzel a fejlesztéssel tud majd a modern követelményeknek megfelelni.

Az iskola a térség kiemelt köznevelési intézménye, ezért fontos, hogy megteremtsék a szakmai munka korszerű feltételeit – fejtette ki az eseményen a Kajári Gyula.

 

Kovács Tamás, a Szabadics Építőipari Zrt. igazgatóságának elnöke és Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója

 

Teljeskörű fejlesztéssel fektetnek be a jövőbe

Az intézményben teljes körű felújítás valósul meg: megújulnak a tantermek és a közösségi terek, szaktantermeket, informatikatermet és nyelvi labort alakítanak ki. Adottak lesznek többek közt a mindennapi testneveléshez, a művészeti tárgyak oktatásához, és a tehetséggondozáshoz szükséges eszközök is.

Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. elnöke a dokumentum aláírásakor rámutatott: a projekt a jövőbe fektet be, az infrastrukturális fejlesztés a diákok és a pedagógusok mindennapjait teszi jobbá.

 

Összekapcsolódnak Zala innovációs beruházásai

 

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az eseményen elmondta: Zala megyében jövőbemutató fejlesztések valósulnak meg, a lenti projekt is ennek a folyamatnak a részét képezi. Kiemelte:

Mi épül?Szabadics Zrt.LentiiskolaépítésDuna Aszfalt Zrt.innovációtechnológiazöld megoldások

Hírlevél

Hirdetés