2024.04.26, Péntek

Hirdetés

A közlekedők véleménye is számít a Budai Fonódó villamos építésénél
Fotók: BFK

A közlekedők véleménye is számít a Budai Fonódó villamos építésénél

Fürjes Balázs/Facebook

2021.02.16. 10:57 - Kalácska-Nagy Nóra

Az itt élők és a területen rendszeresen közlekedők véleményét is figyelembe kívánják venni, a Budapest Fejlesztési Központ ezért online kérdőíves felmérést indít.

Hirdetés

A nagyközönségnek 2016 elején átadott Budai Fonódó villamoshálózat közlekedésfejlesztése után a munkát most a Szent Gellért tértől délre folytatják – olvasható Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szombati Facebook-bejegyzésében.

A Budai Fonódó villamoshálózat második üteme a Szent Gellért tértől délre, a Duna partján folytatódik. Ezzel kötöttpályás kapcsolathoz jutnak a diákok, hiszen érintett a BME kampusza és az ELTE déli tömbje. A jövőben az Infopark is sokkal könnyebben lesz gépjármű nélkül megközelíthető, ahogy igaz ez a Kopaszi-gát szabadidős térségére is, valamint az épülő új iroda- és lakónegyedre.

A végállomás a Budafoki útnál lesz, a vonal csatlakozik majd a Déli Körvasút új, Nádorkert megállójához is. A Budai Fonódó villamoshálózat II. szakasza a Szent Gellért teret köti össze a Budafoki út és a Dombóvári út kereszteződésével.

Kép: BFK

 Korábbi cikkünkben megírtuk a tervezett vonal megállóit, melyek a következők:

  • Szent Gellért tér
  • Műegyetem rakpart (Bertalan Lajos utca)
  • Petőfi híd (átszállási lehetőség a 4-6 villamosra)
  • Pázmány Péter sétány
  • Rákóczi híd
  • Nádorkert (Infopark) (átszállási lehetőség az 1-es villamosra és az elővárosi vonatokra)
  • Budafoki út (átszállási lehetőség az 1-es villamosra és az elővárosi vonatokra, valamint a Budafok felé közlekedő buszjáratokra)

A vonalszakaszra korábban már készültek tervek, de a Kormány és a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa (FKT) döntése alapján ezek átdolgozása szükséges, hogy minimálisra lehessen csökkenteni a villamos építésével érintett fák számát, a parti gyalogos és kerékpáros útvonal végig akadálytalan legyen.

Fotó: BFK

Az itt élők és a területen rendszeresen közlekedők véleményét is figyelembe kívánják venni, a Budapest Fejlesztési Központ ezért online kérdőíves felmérést indít, mely az alábbi linken érhető el: www.budaifonodo.hu.

A kérdőív célja olyan vélemények és javaslatok összegyűjtése, amelyek segíthetik a döntéselőkészítési tervezési folyamatot.

Mi épül?Budapest Fejlesztési Központ (BFK)villamoshálózat fejlesztésbudai fonódó villamosBudapest

Hírlevél

Hirdetés