2024.03.19, Kedd
Véget ért a soproni uszoda projektje, átadták a létesítményt
Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Véget ért a soproni uszoda projektje, átadták a létesítményt

magyarepitok.hu

2021.06.22. 15:11 - Kalácska-Nagy Nóra

Elkészült a városban a WHB és a FÉSZ munkájával a 115 éves fürdő területén az új uszoda.

Hirdetés

Kedden kora délután ünnepélyes sajtótájékoztató keretében átadták a soproni Lővér Uszodát (régi nevén Csik Ferenc Uszodát). A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. és a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. által kivitelezett projektről legutóbb februárban számolt be lapunk. Akkor a belsőépítészeti munkák és a medencék burkolása zajlott.

Sopron az elkészült projekttel egy bruttó 11.600 négyzetméter alapterületű, többfunkciós fürdő- és uszodakomplexumot kapott.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az átadón elmondta, hogy az uszoda építése 14 milliárd forintba került, az épületben a legmodernebb körülmények között lehet sportolni és szabadidőt eltölteni.

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Több medence és 1300 férőhelyes lelátó épült

Az uszoda alapkövét 2019 áprilisában tették le, az 1977-ben átadott fedett uszoda helyén.

Az új uszodában egy 25 méter széles és 50 méter hosszú, nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas medencét, egy 25 méter széles és 25 méter hosszú kismedencét, valamint egy melegítő- és egy tanmedencét alakítottak ki a kiszolgáló helyiségek mellett.

A lelátó 1300 ülőhelyes. Ahogy korábban megírtuk, az új létesítményben jacuzzi, szauna és gőzkabint is kialakítottak a wellnesst kedvelők kiszolgálására. A medencék egy közös, üvegfalakon keresztül természetes fénnyel megvilágított térben, egymás után találhatóak meg. Az előcsarnokot két szinttel építették ki, így a lelátókat is el tudják érni az érdeklődők, akiknek a beruházás keretében parkolót is kialakítottak.

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár azt mondta, hogy az úszástudás olyan készség és képesség, amelyre minden fiatalnak nagy szüksége van, ezért készítette elő a Magyar Úszó Szövetség a kormánnyal az Úszó nemzet programot, amelynek kiemelt része a Minden gyermek tanuljon meg úszni program. Ehhez kapcsolódóan az uszodaépítési program is folytatódik, tanuszodák és fedett uszodák is épülhetnek,

a magyar nagyvárosok kilencven százaléka rendelkezik fedett uszodával, de kistelepülések és kisvárosok is kaptak tanuszodát.

Farkas Ciprián polgármester emlékeztetett, hogy tavaly októberben szentelték újra a felújított Szent Mihály-templomot, decemberben adták át az M85-ös gyorsforgalmi utat, épül a múzeumnegyed, a parkolóház, a rendészeti integrált központ, és a Fertő-parti fejlesztés is elindult.

 

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

 

Galéria

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.Sopronuszodaépítés

Hírlevél

Hirdetés