2024.03.19, Kedd
Kínai óriásberuházás érkezik Debrecenbe: letették az alapkövet
Látványterv: Papp László/Facebook

Kínai óriásberuházás érkezik Debrecenbe: letették az alapkövet

mti

2021.09.13. 15:25 - Szabó Ákos

A SEMCORP első Kínán kívüli gyárát Debrecenben építi meg az az Óbuda Építész Stúdió generáltervezési munkája alapján.

Hirdetés

Az idei év egyik legnagyobb beruházása valósul meg Debrecenben: a kínai SEMCORP vállalat lítium-ion akkumulátorokhoz kapcsolódó szeparátor fólia gyártóüzemet létesít. A 2022 végével lezáruló, több mint 65 milliárd forintos projekthez az állam 13 milliárd forintos támogatást biztosít, ezáltal 440 új munkahely jön létre a városban – hangzott el a nagyberuházás első ütemének alapkőletételén. A fejlesztésről lapunk tavaly novemberben már beszámolt, a projekt generáltervezője az Óbuda Építész Stúdió (Óbuda Group).

 

400 millió négyzetméter szeparátor fóliót fognak gyártani évente

A SEMCORP első külföldi gyártóegységének számító, 97 ezer négyzetméteres üzem létrehozása munkálatai nyáron már megkezdődtek,

a létesítmény a tervek szerint 2023 első negyedévében kezdi meg működését, s ennek köszönhetően a területén piacvezető cég kapacitása 12 százalékkal növekszik.

Magyarországon 400 millió négyzetméter szeparátor fóliót fognak gyártani évente.

Az alapkőletételen felszólaló Szijjártó Péter külügyminiszter többek között rámutatott: ez az elektromos autóiparban jelentős a keleti gazdasági erő. Kifejtette: tavaly már Kína volt az Egyesült Államok és az Európai Unió első számú kereskedelmi partnere is.

Mi épül?DebrecenüzemfejlesztésüzemépítésinnovációÓbuda Group

Hírlevél

Hirdetés