2024.03.19, Kedd
Fotókkal mutatjuk meg, hogy halad a tokaji Tisza-híd fejlesztésének utolsó szakasza

Fotókkal mutatjuk meg, hogy halad a tokaji Tisza-híd fejlesztésének utolsó szakasza

magyarepitok.hu, NIF Zrt.

2021.10.19. 13:00 - Füzi Nikolett

A felújítás végéhez közeledve, a híd tokaji oldalán található körforgalom utolsó negyedének bontási és újjáépítési munkája kezdődött meg az A-Híd kivitelezésében zajló projektben. Az év végéig elkészülnek az átkelő teljes felújításával.

Hirdetés

Lapunk rendszeres beszámolóiban utoljára tavasszal adott hírt arról, hogy áprilisban megkezdődtek Tokaji Erzsébet királyné Tisza-híd tokaji oldalán található körforgalom bontási és újjáépítési munkái annak korszerűsítése során. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) októberi közleményében nemrég beszámolt a híd projektjének fejleményeiről:

az ütemterveknek megfelelően, már újjáépült a körforgalom háromnegyede és az év végéig elkészülnek a híd teljes felújításával is.

A 231 méter hosszú, Tokaj belvárosát Rakamaz üdülőterületeivel összekötő híd rekonstrukcióját és modernizálását az A-HÍD Zrt. végzi nettó 1,4 milliárd forint értékben.

 

Már csak az utolsó negyed van hátra a körforgalom újjáépítéséből

Mintegy egy éve kezdődött meg a híd teljes átépítése, ami immáron már az utolsó üteménél tart. A híd fontos szerepet tölt be, mivel jelentős autós forgalmat kell fenntartania. A munkálatok során kulcsfontosságú a közlekedés állandó biztosítása, így a híd megújítását több ütemre osztották a projekt során.

Az utolsó kivitelezési ütem októberben kezdődött meg, amelyben a körforgalom még el nem készült negyedében is elvégzik a bontási és újraépítési munkákat. Ennek érdekében 2021. október 4-től a körforgalom környezetében forgalomkorlátozásokat vezettek be és kis mértékben megváltozott a megszokott útvonal is:

Megkezdődnek a híd déli oldalán található járda útbontási munkálatai, így az átkeléshez az északi oldalon biztosítják a gyalogos forgalmat. A körforgalomnál található járdát ugyanakkor ez idő alatt is igénybe vehetik a járókelők.

- derült ki a NIF Zrt. tájékoztatásából.

Fotók: magyarepitok.hu/Erdei Mihály

 

A forgalomkorlátozás előreláthatólag a projekt befejezéséig, azaz 2021. december közepéig tart.

Galéria

Mi épül?A-Híd Zrt.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Tokajhídépítéshídfelújításkörforgalom

Hírlevél

Hirdetés