2024.04.26, Péntek

Hirdetés

A Nestlé új beruházása után újabb 50 robot állhat munkába
Illusztráció - magyarepitok.hu

A Nestlé új beruházása után újabb 50 robot állhat munkába

MTI

2021.11.08. 15:00 - Gyöngyösi Klaudia

Akárcsak a tavaly elkezdett fejlesztési ütemben, a jelenlegiben is az innováción, illetve a környezetbarát megoldások alkalmazásán van a hangsúly.

Hirdetés

Számos új munkahelyet teremt a Nestlé Hungária Kft. új beruházása, melyet hétfőn jelentett be a vállalat, egy helyszíni sajtótájékoztató keretében Bükön. A cég büki gyárában megvalósuló kapacitásbővítő fejlesztés értéke 35 milliárd forint, aminek nyomán 120 új munkahely jön létre.

Mindemellett a cég komplex, 3 éves képzést is nyújt a jelenlegi, mintegy 2180 munkatársa számára 726 millió forint értékben, amihez az állam 363 millió forint támogatást ad. Ezzel a vállalat a büki termelés exportarányát 90 százalék fölé növeli, ami azt jelenti, hogy naponta csaknem száz kamion szállítja majd az itt előállított árukat a világ ötven országába.

Kiderült továbbá, hogy a beszállítók többsége magyar cég, amelyek évente több mint 50 milliárd forint értékben adnak el termékeket és szolgáltatásokat a Nestlének.

A büki gyár már most is a Nestlé állateledel-gyártásának közép-európai központja, de a mostani beruházásnak köszönhetően a svájci vállalat egyik legnagyobb állateledel gyára jön létre Európában.

 

Az innováción és a környezetbarát megoldásokon a hangsúly

A Nestlé Hungária közleményében kiemelték, hogy négy évvel ezelőtt 20 milliárd forintos beruházással teremtettek világviszonylatban is egyedülálló, innovatív robottechnológiával felszerelt, teljesen automatizált termelőkapacitást.

2020 őszén pedig egy újabb, 50 milliárdos beruházást jelentettek be, amely az elmúlt évtized legnagyobb élelmiszeripari és feldolgozóipari beruházásának számít és amelynek kivitelezése változatlanul, az eredeti terveknek megfelelően zajlik.

Hozzáfűzték: a most bejelentett 35 milliárd forintos bővítéssel újabb 50 robot áll munkába, így a prémium macskaeledelt gyártó üzem termelési kapacitása éves szinten további 50 ezer tonnával növekszik.

„Akárcsak a tavaly elkezdett fejlesztési ütemben, a mostaniban is az innováción, valamint a környezetbarát megoldások alkalmazásán van a hangsúly” - közölte Noszek Péter, a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatója.

Mi épül?Nestlé Hungária Kft.üzemépítésüzemfejlesztésBükinnovációKörnyezetvédelem

Hírlevél

Hirdetés