2024.04.19, Péntek
Raktárépítkezésekkel fejleszt a Hankook Tire Rácalmáson
Illusztráció: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Raktárépítkezésekkel fejleszt a Hankook Tire Rácalmáson

MTI

2021.11.16. 18:30 - Gyöngyösi Klaudia

Az egyik új egység mintegy 13 ezer négyzetméteren nyersanyagok raktározására szolgál majd, míg a másik épület a maga 20 ezer négyzetméterével 1,5 millió gumiabroncsra bővíti a rácalmási üzem késztermék-tároló kapacitását.

Hirdetés

Alapanyagok és kész gumiabroncsok tárolására szolgáló raktárak építését kezdte meg a Hankook Tire gumiabroncsgyártó vállalat a Fejér megyei Rácalmáson – derül ki a társaság közleményéből. A projekt értéke több mint 32 millió euró (11,75 milliárd forint).

A dél-koreai cég közleménye szerint a beruházás várhatóan egy év múlva lesz kész.

A belső raktárbázis a szolgáltatások javítása a költségek optimalizálása miatt vált szükségessé és a vállalat arra számít, hogy a beruházás tovább javítja az alapanyag-ellátást, növeli annak biztonságát és gazdaságosabbá teszi a folyamatot. Jelenleg a kész gumiabroncsok 88 százalékát a gyár helyszíni raktárában tárolják, a fennmaradó részt, valamint a bejövő nyersanyagok jelentős hányadát pedig külső raktárakban helyezik el.

Az egyik új egység mintegy 13 ezer négyzetméteren nyersanyagok - vegyszerek, textil és acélhuzalok, korom és silica, tömbösített gumi alapanyagok - raktározására szolgál majd, míg a másik épület a maga 20 ezer négyzetméterével 1,5 millió gumiabroncsra bővíti a rácalmási üzem késztermék-tároló kapacitását.

 

Csaknem 3000 munkavállalót foglalkoztat a vállalat

A Hankook kifejtette továbbá, hogy magyarországi gyáruk építésének kezdete óta mintegy 880 millió eurót fektettek be Magyarországon. Az elmúlt évek beruházásainak köszönhetően a rácalmási gyár kapacitása a kezdeti időszakhoz képest 3,5-szeresére nőtt és mintegy 900 méretben és modellváltozatban készülnek gumiabroncsok személygépkocsik, SUV-ok és kisteherautók számára.

A magyar gyár olyan népszerű autómárkáknak szállít magas minőségű termékeket, mint az Audi, BMW, Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz, MINI, Opel, Peugeot, Porsche, Seat, Skoda és VW.

A csaknem háromezer munkavállalót foglalkoztató Hankook Tire Magyarország Kft. a tavalyi üzleti évben 203 milliárd forint nettó árbevételt és 45,4 milliárd forint nyereséget realizált. 2019-ben 197 milliárdos nettó árbevételt és 33,5 milliárdos nyereséget ért el.

Mi épül?raktárRácalmásHankook Tire Magyarország Kft.építőipari alapanyagok

Hírlevél

Hirdetés