2024.04.18, Csütörtök
Látványosan halad Makó egyedi makoveczi stílusú fürdője, a Hagymatikum építkezése
Fotók: makohirado.hu

Látványosan halad Makó egyedi makoveczi stílusú fürdője, a Hagymatikum építkezése

magyarepitok.hu, radio7.hu

2022.02.21. 11:44 - Szabó Ákos

A különleges projekten a Fehérép dolgozik, illetve megbízásából a MOST-ÉPKER, a MEVA pedig egyedi zsalukat szállított a különleges igényű munkához.

Hirdetés

Már többször is írtunk a különleges makói fürdő, a Makovecz Imre organikus stílusában megtervezett Hagymatikum bővítéséről, melynek során megduplázzák a létesítmény kapacitását. A Fehérép Kft. generálkivitelezésében megvalósuló projektben a MOST-ÉPKER Kft. végez szerkezetépítési munkákat, mindehhez pedig a MEVA Zsalurendszerek külön erre a célra gyártott elemeit rendelték meg: minderről részletesen beszámoltunk legutóbbi cikkünkben.

 

Megkétszerezik a Hagymatikum kapacitását

A fürdő kapacitását megduplázó, Makó történetében eddig legnagyobb beruházás során az élményfürdő, amelyben egy három és egy négy karéjos fürdőmedence kapott helyet, kiegészül Gerencsér Judit tervei alapján épülő öltöző szárnnyal, csúszda toronnyal, továbbá Csernyus Lőrinc tervei alapján készül a kültéri gyógymedence.

Mindeközben a több mint másfél éves beruházás során a fürdő -  értelemszerűen egy kültéri élménymedence kivételével - zavartalanul üzemel.

A helyi alvállalkozókat is bevonták az építkezésbe

Nemrég a helybeli érdekeltségű radio7.hu adott új hírt az építkezésről. Mint a lap írásából kiderül, a fürdő bővítésénél eddig 2500 köbméternyi betont használtak fel. A Rádió7-nek a kivitelezést végző székesfehérvári Fehérép Kft. ügyvezetője, Sipos Tamás kifejtette: ez térfogat tekintetében 300 tonnányi vasbetont jelent.

 

 

Hozzátette még:

az új kültéri medence alapja már elkészült, és már a szerkezet építkezésének kezdetéhez ért a projekt.

Az új épületnél a falakat már felépítették, ennek köszönhetően pedig el tudták kezdeni a födém zsaluzását is.

Sipos Tamás a Rádió7-nek végül elmondta: az építkezés során sok helyi, valamint környékbéli alvállalkozót foglalkoztatnak, nem csupán a különböző munkafázisok elvégzéséhez, hanem a folyamatos szállítási munkában is.

Mi épül?MEVA Zsalurendszerek Zrt.Most-Épker Kft.Fehérép Kft.MakóMakoveczgyógyfürdők

Hírlevél

Hirdetés