2024.07.25, Csütörtök

Hirdetés

A fővárosi agglomerációban kivitelezett körforgásos modellt megvalósító gyárat a Merkbau

A fővárosi agglomerációban kivitelezett körforgásos modellt megvalósító gyárat a Merkbau

mti, magyarepitok.hu

2022.09.16. 15:43 - Hegedűs Gergely

A beruházó vállalatcsoport legmodernebb hullámpapír csomagolóanyag-gyárát kivitelezte a magyar magasépítő vállalat, a fejlesztés középpontjában a fenntarthatóság áll.

Hirdetés

Szeptember közepén kezdi meg a próbaüzemet a Dunapack csomagolóanyag-gyártó vállalat új telephelye. A csaknem 24 milliárd forintos beruházással felépült új üzem a Merkbau Zrt. generálkivitelezésével jött létre. A projektben a monolit vasbeton szerkezetépítést a CLC-Construct Kft. végezte.

A zöldmezős beruházás során a közel 14 hektáros területen több mint 33 ezer négyzetméteres üzem épült fel – az építési projektről ebben a cikkben számoltunk be részletesen a kivitelezőtől nyert információk alapján. A gyárépület tervezése során a bővíthetőséget is szem előtt tartották, hogy később lehetőség nyíljon a kapacitások növelésére.   


Az összes iparág hullámpapír-alapú csomagolási igényét ki tudják szolgálni

Az új dunavarsányi üzemben három- és ötrétegű hullámpapírból fognak csomagolóanyagot gyártani. A közlemény szerint az itt készülő termékek szinte az összes iparág hullámpapír-alapú csomagolási igényét ki tudják szolgálni.   

Panayotopoulos Anastassios, a Dunapack ügyvezető igazgatója korábban elmondta,

a cél egy olyan üzem építése volt, melynek a lehető legalacsonyabb az ökológiai lábnyoma.


A cégcsoport tagjai együtt valósítják meg a körforgásos modellt

Az osztrák hátterű Prinzhorn csoport tagjaként a Dunapack Kft. két évvel ezelőtt határozta el, hogy felépíti a vállalatcsoport legmodernebb hullámpapír csomagolóanyag-gyárát, kulcsfontosságúnak tekintve a fenntarthatóságot.

A céggel szorosan együtt dolgozik a Prinzhorn csoport két másik magyarországi leányvállalata. A körforgásos gazdálkodási modell első láncszemeként a Hamburger Recycling Hungary Kft. a papír- és egyéb, különböző iparágakban újrahasznosítható nyersanyagok begyűjtését és válogatását végzi. Ezt követően a Hamburger Hungária Kft. dunaújvárosi telephelyén a begyűjtött újrahasznosítható papírból magas minőségű hullám-alappapírt állít elő, ez az újrahasznosított papírból készült alapanyag kerül a Dunapackhoz. 


A szegmens harmadik legmeghatározóbb vállalata Európában

A Dunapack Kft. 2021-es árbevétele 57 milliárd forint volt, jegyzett tőkéje meghaladta a 24 milliárd forintot, három magyarországi üzemében több mint 600 munkavállalót foglalkoztat.   

A 16 országban 10 ezer dolgozót alkalmazó Prinzhorn Csoport az újrahasznosító-, papír- és csomagolóipar európai piacvezetői közé tartozik, a tavaly elért 2,1 milliárd eurós éves forgalmával a szegmens harmadik legmeghatározóbb vállalata Európában.

Mi épül?Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.DunavarsánypapíriparCLC-Construct Kft.csarnoképítésüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés