2024.04.19, Péntek
Rövidesen megkezdődhet a Dél-Dunántúl jelentős innovációs beruházása
Fotó: PTE/ Facebook

Rövidesen megkezdődhet a Dél-Dunántúl jelentős innovációs beruházása

magyarepitok.hu, TED

2022.11.22. 13:37 - Kolinek Nóra

Az első ütem során két épületet újít fel a B Build & Trade Kft.

Hirdetés

Tudományos és innovációs parkot alakítanak ki a Pécsi Tudományegyetem. Ahogy korábban beszámoltunk róla a fejlesztés több lépésben valósul meg. A munkálatok első ütemében PTE Nyár utcai telephelyén lévő ingatlanját újítják fel. A közbeszerzési eljárás nyertes ajánlattevője a B Build & Trade Kft.

A nettó 2,5 milliárd forint értékű kivitelezés során az A épület részleges felújításával digitális adatelemző, szolgáltató-és labor központot alakítanak ki. Teljes körű felújítást kap a magasföldszint és az 1. emelet, míg az alagsor, a tetőtér, galéria szint részleges felújításon esik át.

A magasföldszinten és az 1. emeleten irodákat, laborokat, közösségi tereket és szociális helyiségeket hoznak létre nettó 1160 négyzetméter alapterületen. Az alagsorban, a tetőtér és a galéria szinteken szintén nettó 1160 négyzetméter alapterületet érintenek a munkálatok.

A B épület teljes körű felújításával egy tudásmenedzsment centert hoznak létre. Az újonnan kialakított épületben irodákat, közösségi tereket és ezekhez tartozó szociális helyiségeket létesítenek nettó 904 négyzetméter alapterületen. A meglévő épület a keleti oldalról új bejárati tömbbel bővül, itt kap helyet a lift és az újonnan kialakított lépcső.

Mi épül?Pécsi TudományegyetemPécsinnovációkutatás-fejlesztésoktatási beruházástudományB Build and Trade Kft.

Hírlevél

Hirdetés