2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Jelentős fejlesztést kap a kelet-magyarországi nagyváros ipari parkja, kiválasztották a tervezőt

Jelentős fejlesztést kap a kelet-magyarországi nagyváros ipari parkja, kiválasztották a tervezőt

magyarepitok.hu

2023.02.06. 18:33 - Hegedűs Gergely

Többek közt 16 kilométernyi új közutat is meg kell tervezni a Főmterv és az A Stúdió 90 konzorciumának. Egyebek mellett csapadékvíztározó, kerékpárút, ivóvíz- és szennyvízhálózat is épül majd a projektben.

Hirdetés

Újabb lépéssel haladt előre a Nyíregyháza Déli Ipari Parkját számottevő mértékben bővítő projekt: a TED hirdetménye szerint a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. és az "A" STÚDIÓ '90 Építésztervező Kft. készíti elő a beruházást. A nettó 2,264 milliárd forintos szerződéses értékkel bíró projektben a nyertesek feladata többek közt a döntéselőkészítési terv, az engedélyes terv és a kiviteli terv elkészítése, valamint a tervezői művezetési feladatok ellátása lesz.


Az egyik első lépés az új terület villamosenergia-ellátásának kiépítése

Ahogy azt korábban is jeleztük,

a nyírségi város kormányzati segítséggel mintegy 43 milliárd forintot fordít déli ipari parkjának bővítésére, illetve a terület villamosenergia-infrastruktúrájának kiépítésére. A jelenleg 123 hektáros ipari park fejlesztéséhez az önkormányzat 423 hektár földterületet vásárolt, amelynek tavaly elvégezték az előkészítését.

Az akkor közzétett tervek szerint az egyik első lépés a projektben az új terület villamosenergia-ellátásának kiépítése, emellett többek közt utak kiépítése, az internet- és vízellátás megvalósítása, illetve egyéb infrastruktúra-létesítés is az elsődleges célok közt szerepelt.

Szintén a terület fejlesztését segítette az ipari parkba vezető Nyugati 1. u. nevet viselő úton az útburkolat teljes körű felújítása, szabványosítása, megerősítése és szélesítése a Colas Út Zrt. kivitelezésében, összekötve az Érpataki-főfolyás feletti híd szélesítésével.


Jelentős mennyiségű közút és kerékpárút épül

A most megjelent közbeszerzés a fentieket erősíti meg, hiszen többek közt az alábbiakat kell előkészítenie a mintegy 600 hektárnyi tervezéssel érintett területen a konzorciumnak:

  • csapadékvíz szikkasztó létesítmény és tározó;
  • mintegy 16 kilométernyi új közúthálózat;
  • mintegy 17 kilométernyi új  ivóvízhálózat;
  • hozzávetőleg 24 kilométernyi új szennyvízcsatorna-hálózat;
  • cirka 12 kilométernyi új tisztított szennyvízcsatorna hálózat;
  • körülbelül 11,5 kilométernyi kerékpárút hálózat az úthálózat mellett;
  • erősáramú hálózatból mintegy 10 km az úthálózat mellett;
  • gázvezeték hálózat cirka 10 km-en az úthálózat mellett;
  • fasor és zöldfelület mintegy 16 km-en az úthálózat mellett;
  • valamint közvilágítás kb. 16 km-en az úthálózat mellett.

Mindezeken túl közúti csomópontok, illetve telephelyi fejlesztések (szennyvíz telep és ivóvízmű) előkészítése is a feladatok között szerepel.

Mi épül?ipari parkNyíregyházatervezésFőmterv Mérnöki Tervező Zrt.A Studió 90 Kft.Colasútépítéskerékpárút

Hírlevél

Hirdetés