2024.04.16, Kedd
Hamarosan elrajtol a gyártás a Chervon Auto miskolci üzemében
Fotók: Market Építő Zrt

Hamarosan elrajtol a gyártás a Chervon Auto miskolci üzemében

magyarepitok.hu, Market Zrt.

2023.04.20. 12:25 - Szabó Ákos

Többek között 25 ezer négyzetméteres csarnokot épített fel a Market mintegy másfél év alatt.

Hirdetés

2021 októberében kezdődtek meg a kínai tulajdonú Chervon Auto miskolci gyártócsarnokának munkálatai a Mechatronikai Ipari Parkban a Market Építő Zrt. kivitelezésében – írja sajtóközleményében a vállalat. A projekt egy 58 millió euró értékű, zöldmezős beruházás részeként valósul meg a vállalat első Kínán kívüli gyáregységeként (a megjelölt összeg kizárólag a kivitelezési munkálatokra vonatkozik, nem a teljes beruházás költségeit foglalja magába). A nagyszabású építkezésről legutóbb közel egy éve írtunk.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

Elektromos autók alkatrészeit gyártják majd Miskolcon

Az üzemben többek közt elektromos autókhoz gyártanak majd présöntéssel és egyéb fémmegmunkáló berendezésekkel alkatrészeket. A cég présöntő berendezése hazánkban és a régióban egyaránt egyedülálló méretekkel rendelkezik, kapacitása többszöröse a présöntésnél általában használt gépeknek. 

 

 

A projekt magába foglalja

  • egy présüzem,
  • egy CNC üzem,
  • egy olvasztó üzem,
  • egy magasraktár,
  • és irodák kialakítását is;

ezen túlmenően pedig egy külső tároló, három portaépület és egy sprinkler gépház is létesül – az épületek összalapterülete több mint 33.000 négyzetméter. A 25.000 négyzetméteres gyártóüzem az elektromos járművek alkatrészeinek és moduljainak gyártására összpontosít.

 

Közel 17 ezer köbméter betont használtak fel az építéshez

 

 

Az épület nem csak gyártásra, hanem tárolásra is alkalmas, ugyanis az épületkomplexum magában foglal egy 25,5 méter magasságú és közel 3.000 négyzetméter alapterületű magasraktárat, valamint a kamionok fogadására alkalmas, korszerű dokkolórendszereket.

Az irodarész kétszintes, modern függönyfal homlokzatburkolattal készült, automata homlokzati árnyékolórendszerrel, valamint dali vezérlésű lámpák kerültek telepítésre.

Az épület megvalósítása során a Market Építő Zrt. szakemberei 715 tonna acélszerkezetet, 450 tonna betonacélt és 16.600 köbméter betont használtak fel.

 

Volt, hogy egyszerre háromszázan is dolgoztak a projekten

A speciálisan megvalósított részletek közé tartozik az öntödei technológia, a gépalapok, valamint a technológiai aknarendszer kivitelezése. A projekten a csúcsidőszakban a dolgozói létszám meghaladta a 300 főt. A közleményben leírják: a kivitelezők számára mind műszaki, mind kulturális szempontból kihívást jelentett az európai és ázsiai normák összehangolása, amelyeket sikeresen teljesített a vállalat.

 

 

Galéria

Mi épül?Market Építő Zrt.Miskolcautóiparüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés