2024.04.30, Kedd

Hirdetés

Fordulópontnál a Római-part teljes védelme
magyarepitok.hu

Fordulópontnál a Római-part teljes védelme

magyarepítok.hu, MTI

2023.12.14. 11:40 - Móré Levente

Lezárult a Csillaghegyi öblözet árvízi biztonságát növelő projekt.

Hirdetés

Az Aranyhegyi-patak menti védmű korszerűsítése a főváros árvízvédelmi beruházásainak egyik legnagyobb volumenű vállalkozása. Mint arról korábban beszámoltunk, védmű második ütemének részeként a bal parti töltés átépítését végezték el a Nánási úti védvonalszakasztól indulóan a Szentendrei úton keresztül 1400 folyóméteren.

A Csillaghegyi öblözet, vagyis az Aranyhegyi-patak, a Szentendrei út és a Barát-patak által határolt, III. kerülethez tartozó terület védelme kiemelt fontosságú hiszen a Római-part környezete fokozottan veszélyeztetett árvízvédelmi szempontból. 

Amellett tehát, hogy folyamatban van a Római-part árvízvédelmének tervezése, a pünkösdfürdői védmű, valamint az Aranyhegyi-patak védművének első üteme a Swietelsky Építő Kft. kivitelezésével már el is készült. A jelenleg lezárult, második ütemben pedig a Colas Alterra Zrt. munkájának köszönhetően jelentősen növelték a Csillaghegyi öblözet árvizekkel szembeni biztonságát – tájékoztatta a fővárosi önkormányzat az MTI-t. A feladat során növelték bizonyos védműszakaszok állékonyságát és a szivárgásokkal szembeni ellenállóképességét is.

 

 

A projekt érintette a pünkösdfürdői védmű 1,7 kilométeres szakaszának, valamint az Aranyhegyi-patak védelmének megerősítését 2,1 kilométer hosszúságban. A beruházás az Európai Unió támogatásával, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program részeként, 6,2 milliárd forint felhasználásával valósult meg - tartalmazza a közlemény.

Mindemellett elkészült a parti sáv fejlesztési koncepciója és szabadtérépítészeti terve is. Ez utóbbiak az alábbi linken megtekinthetők.

 

Mi épül?Colas Alterra Zrt.ColasSwietelsky Magyarország Kft.árvízvédelemRómai-part

Hírlevél

Hirdetés