2024.05.22, Szerda
Így halad a főváros árvízi biztonságát növelő beruházás
Illusztráció: Dernovics Tamás/ magyarepitok.hu

Így halad a főváros árvízi biztonságát növelő beruházás

MTI

2023.01.27. 13:28 - Kolinek Nóra

Az elmúlt évtizedek legjelentősebb fővárosi árvízvédelmi beruházásának keretében zajlik az Aranyhegyi-patak menti védmű korszerűsítése.

Hirdetés

A Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmi fejlesztésének részeként folyik az Aranyhegyi-patak menti védműhöz kapcsolódóan a töltés átépítése − közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Közleményük szerint jelenleg az Aranyhegyi-patak menti védmű második ütemének részeként a bal parti töltés átépítése folyik, a Nánási úti védvonalszakasztól indulóan a Szentendrei úton keresztül 1400 folyóméter hosszan.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló árvízvédelmi projekt részeként a pünkösdfürdői védmű, illetve az Aranyhegyi-patak védművének első üteme a Swietelsky Építő Kft. kivitelezésével már elkészült. Emellett folyamatban van a Római-part árvízvédelmének tervezése is. A jelenlegi második ütemen a Colas Alterra Zrt. dolgozik.

„A fejlesztés során Budapest árvízi biztonságának évtizedek óta megoldatlan problémájára készül megoldás”. A projekt várhatóan 2023 utolsó negyedévében fejeződik be − írták.

Amint a közleményben olvasható, a Csillaghegyi-öblözet a III. kerület az Aranyhegyi-patak, Szentendrei út és Barát-patak által határolt része. A projekt célja a Csillaghegyi-öblözet területén az árvíz elleni védelem növelése. A fejlesztések a védművek ellenállóképességét is fokozzák.

A projekt 6,2 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósul meg

VízgazdálkodásSwietelsky Magyarország Kft.Colas Alterra Zrt.Budapestárvízvédelem

Hírlevél

Hirdetés