2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Uszodaépítéssel formálja át iparvárosi imázsát a borsodi település
Fotók: 3H Építésziroda és Szitka Péter facebook oldala

Uszodaépítéssel formálja át iparvárosi imázsát a borsodi település

magyarepitok.hu

2024.04.16. 12:45 - Sándor Csilla

Megnyitják az érdeklődők előtt a kazincbarcikai vízi komplexumot, a második ütemben elkezdik építeni a kültéri medencét és a wellnessrészleget is.

Hirdetés

Elkészült a kazincbarcikai Csónakázó-tó melletti vízi komplexum első üteme. Péntektől bejárásokat szerveznek az új uszoda megtekintésére. Közben elkezdődhetnek a második fejlesztési szakasz munkálatai is, lezárult a közbeszerzési eljárás és kiválasztották a kivitelező céget.
 

Fotó archív: 3H Építésziroda


A kazincbarcikai vízi komplexum az önkormányzat tulajdonában lévő területre épült. A kivitelezést, ahogy arról korábban portálunk is beszámolt, a 3H Építésziroda tervei alapján, a miskolci székhelyű FK-RASZTER Építő Zrt. végezte. Az első ütemben megvalósított uszodaépület pince-, földszint, valamint további három emeletre tagozódik, hasznos alapterülete közel 8300 négyzetméter. A létesítmény körül öt busz és 156 személyautó számára alakítottak ki parkolóhelyet.
 

Fotó: facebook.com /Szitka Péter


Nemzetközi eseményeket is rendezhetnek az uszodában

Ebben kapott helyet a FINA szabványoknak megfelelő, vagyis nemzetközi úszóversenyek lebonyolítására is alkalmas 50 méteres medence. Köré 250 férőhelyes lelátót alakítottak ki. A sportolók számára hat, külön bejáraton át megközelíthető csapatöltözőt építettek meg. 

 

Látványtervek: 3H Építésziroda

 

Az épület homlokzatán üvegfelületek és finombeton burkolati elemek váltakoznak. Ez jól illeszkedik a hanyatló iparvárosi státuszból kimenekülő, színes város imázs koncepcióhoz, amely mentén a kazincbarcikai fejlesztések megvalósulnak. A beruházásokban fontos szerepet kap a sport. Januárban készült el a város új Birkózó-és Súlyemelőcentruma.
 

A város környéki útfejlesztésekk el könnyebbé válik a település megközelítése is. Elkészült a Sajószentpétert, Berentét elkerülő és Kazincbarcikát tehermentesítő 260-as út, a több mint tíz kilométeres szakasz a HE-DO és a Soltút Kft. konzorciuma a SWIETELSKY Magyarország Kft., a KM Építő Kft., a Colas Út Zrt., a Hódút Kft. és a Délút Kft. közreműködésével épült meg.
 


Tanmedencék és wellnessrészleg épülnek a második ütemben

A fejlesztés második ütemében az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint - mintegy 1,41 milliárd forint értékben -, az első ütemet megvalósító FK-Raszter Építő Zrt. építhet további öt medencét, köztük egy 33 méterest kültérit.

A cég további feladatai:

  • a beltéri versenymedence sporttechnológiai berendezéseinek beszerzése és beépítése;
  • egy 12, és egy 15 méteres tanmedence kivitelezése,
  •  a wellness részleg számára pezsgő-, és melegvizű medencék megépítése, gépészettel együtt
  •  az első ütemben szerkezetkész állapotba került épületek befejezése;
  • a kültéri büfé infrastruktúrájának kiépítése
  • a lehatárolt terület tereprendezése.

A második ütemben így további közel 3500 négyzetméter alapterületű helyiséggel bővül ki a kazincbarcikai vízikomplexum. 

Galéria

Mi épül?KazincbarcikaFK Raszter Építő Zrt.uszodaépítésútépítésvízi komplexumKolorcity3H Építésziroda Kft.Soltút Kft.Délút Építő és Bányászati Kft.KM Építő Kft.

Hírlevél

Hirdetés