2024.04.20, Szombat
Szegedi cég is közreműködik 20 millió indiai lakás építésében

Szegedi cég is közreműködik 20 millió indiai lakás építésében

MTI

2016.07.05. 17:35 - Antal Zsófia

A Grémound Hungary technológiáját fogják alkalmazni egy szociális lakásépítési programban Indiában, a Sona autóipari vállalat pedig Polgáron épít új gyárat.

Hirdetés

20 millió szociális lakás felépítéséről döntöttek Indiában, s a projekt kivitelezésével megbízott Nemzeti Kivitelezési Vállalat (NBCC) kedden megállapodott a Grémound Hungary Kft. szegedi székhelyű céggel. A megállapodás értelmében közös vállalatot hoznak létre, magyar technológiát alkalmaznak és magyar anyagokat fognak felhasználni egy Indiában felépülő gyárban, ezzel vesznek részt a lakásépítési programban.

A 2013-ban alapított Grémound Hungary könnyűszerkezetes házakat épít, tavaly botswanai céggel kötött szerződést szintén lakásépítésre vonatkozóan.

Emellett újabb indiai autóipari beszállító cég hozza gyárát Magyarországra - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden, miután Újdelhiben tárgyalásokat folytatott. Az autóipari fémmegmunkálással foglalkozó Sona döntött úgy, hogy a Hajdú-Bihar megyei Polgáron épít gyárat 4,2 milliárd forint értékben. Ezzel 130 új munkahelyet hoz létre a településen. Az indiai vállalatcsoportnak eddig csak belföldön, az Egyesült Államokban és Németországban voltak gyárai.

Magyarország évente mintegy 600 millió euró értékben kereskedik Indiával, valamint kétmilliárd dollár értékű indiai befektetés van már Magyarországon. 2014-ben és 2015-ben is egy-egy indiai autóipari vállalat hajtotta végre a legnagyobb zöldmezős beruházást hazánkban: az Apollo Tyres, illetve az SMG-csoport. Az Apollo Tyres gyárának felépítése még zajlik Gyöngyöshalászon, itt jövőre megkezdik a termelést. Az SMG-csoport pedig már újabb beruházásokat mérlegel a meglévő mosonmagyaróvári, mosonszolnoki és kecskeméti gyára mellé.

munkahelyekMi épül?külföldGrémound Kft.üzemépítésPolgár

Hírlevél

Hirdetés