2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Új völgyhíd épül Veszprémben
kapospont.hu (illusztráció)

Új völgyhíd épül Veszprémben

mti

2017.09.21. 09:24 - Szabó Ákos

A Modern Városok programban meghirdetett fejlesztésekre készülve bővítik Veszprém úthálózatát: a viadukt felépítésével együtt összekötik a 8-as és a 82-es utat is.

Hirdetés

Megépül a város közlekedését felgyorsító völgyhíd Veszprémben. A Magyar Közlönyben megjelent információk szerint a Modern Városok Program támogatáscsomagjába visszakerült az annak eredetileg is részét képező aranyosvölgyi viadukt megépítése, melyet akkor 3 milliárd forintból terveztek kialakítani. Kiderült ezzel együtt, hogy az új útfejlesztések során összekötik a 8-as főutat a 82-es úttal.

Porga Gyula polgármester elmondta: a két főút összekötése azért fontos a városnak, mert az épülő uszodával és jégcsarnokkal, valamint a Veszprém Aréna bővítésével új szabadidő- és sportközpont jön létre, melynek biztosítani kell a közúti megközelítését. A város belső útgyűrűjéből hiányzó szakaszok egy részére az önkormányzat már korábban elkészíttette a terveket, az ehhez kapcsolódó aranyosvölgyi völgyhíd felépítésével megvalósítják a Pápai út és a Jutasi út összekötését, amivel meghosszabítják a város belső körgyűrűjét is.

Ipari, kulturális és sportberuházások jönnek Veszprémbe

A dunántúli városban a következő öt évben ezen felül több ipari beruházást terveznek, kibővítik a Veszprém Arénát, létrehoznak egy szakképzési gyakorlóközpontot és az Aranyosvölgyben felépítenek egy tudásparkot. Újjáépítik a Petőfi Színházat és kibővítik az állatkertet, valamint felújítják a stadiont is.

ÚtépítésútépítésModern városok programVeszprémvölgyhíd

Hírlevél

Hirdetés