2024.04.24, Szerda
A déli után az északi tehermentesítő is megépül Kisvárdán
illusztráció

A déli után az északi tehermentesítő is megépül Kisvárdán

2017.11.23. 11:53 - Hegedűs Gergely

A Ke-Víz és a Zemplénkő tette a legkedvezőbb ajánlatot, az új út mellett négy körforgalom is létrejön.

Hirdetés

A Közbeszerzési Hatóság adatbázisába felkerült a kisvárdai tehermentesítő útra beadott ajánlatok elbírálása. Az ajánlatkérő NIF Zrt. összegzése szerint a Ke-Víz 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. konzorciuma adta a legjobb ajánlatot. A konzorcium mellett az EuroAszfalt Kft. és a Colas Út Zrt. tett még ajánlatot.

A dokumentumból az is kiderül, a fejlesztés során egyrészt a Kisvárda északkeleti tehermentesítő útját kell megtervezni és megépíteni közel 1 kilométeren a 4109-es, a 4111-es és a 4145-ös utak között. A kétsávos úthoz három körforgalmú csomópont is létrejön a fenti közutakkal való keresztezés megoldásához. A projekt másik elemeként Kisvárda belterületén is kivitelez a nyertes egy körforgalmat, ez a Hármas úton a 4109-es, a 4111-es és a 4145-ös út csomópontjában jön létre.

Ahogy azt korábban megírtuk a szabolcsi város közlekedését két másik projekt is fejleszti. A déli elkerülő utat (a 4-es főutat és a Vásárosnaményra vezető 4108-as utat összekötő 3,2 kilométeres, kétsávos útszakaszt) a Strabag és a Magyar Bau kivitelezi. Emellett idén a nyugati összekötő úton található körforgalom kiépítése is megindult a Zemplénkő kivitelezésében.

Ke-Víz 21 Zrt.StrabagÚtépítésKisvárdaZemplénkő Kft.Magyar Bau Holding Zrt.

Hírlevél

Hirdetés