2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Letették az M15-ös autópályává bővítésének alapkövét
fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Letették az M15-ös autópályává bővítésének alapkövét

magyarepitok.hu

2018.02.08. 11:39 - Antal Zsófia

A töltésépítést a Strabag már az ősszel elkezdte, a 14,5 kilométer hosszú szakasz átadása 2020 tavaszára várható.

Hirdetés

Teljessé válik a Budapest-Pozsony-Prága autópálya: csütörtökön letették a jelenleg 2x1 sávos M15 autóút 2x2 sávos autópályává fejlesztésének alapkövét. A projekt kivitelezését szeptemberben elnyerő S+S M15 Konzorcium – melynek tagjai a Strabag Építő Kft. és a Strabag AG – már az ősszel elkezdte a nagy tömegű töltésépítési munkálatokat – mondta el az ünnepség keretében Pántya József, a beruházó NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója.

Az alapkövet Pántya Józseffel közösen Kiss Róbert, a Strabag Építő Kft. ügyvezető igazgatója, Nagy István, a térség országgyűlési képviselője, Széles Sándor, Győr-Moson-Sopron megye kormánymegbízottja és Kiss Vince, Rajka polgármestere helyezte el. (A képre kattintva galéria nyílik!)

Az M1-es és Rajka országhatár közötti szakaszon 14,5 kilométer hosszan épül ki 26,6 méteres koronaszélességgel a 130km/órás haladási sebességet biztosító autópálya, a plusz két sávot a jelenlegi kétszer egysávos autóút határ felé vezető oldalán alakítják ki. A nettó 19,5 milliárd forintos projekt megvalósítása során a meglévő határátkelő akadálymentesítése is megtörténik, emellett felújítják a már meglévő sávokat is.

A 2020 márciusára elkészülő, uniós és hazai társfinanszírozásban megvalósuló szakaszról Pántya József azt is elmondta, hogy hét új műtárgy jön létre rajta, köztük a legjelentősebbek a MÁV Hegyeshalom-Budapest és a GYESEV Rajka-Hegyeshalom vasútvonalak feletti felüljárók, valamint a Lajta folyó feletti híd. A szakaszon megújul továbbá 19 műtárgy, és két csomópont is átépül. Jelenleg a kiviteli tervek véglegesítése zajlik.

Galéria

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)StrabagÚtépítésM15-ös autópályaRajka

Hírlevél

Hirdetés