2024.03.19, Kedd
Újabb hidat kap Győr a Mosoni-Dunán
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Újabb hidat kap Győr a Mosoni-Dunán

magyarepitok.hu

2019.03.17. 07:44 - Hegedűs Gergely

Az észak-déli irányú közlekedést segítő belső elkerülő épül a megyeszékhelyen.

Hirdetés

A beruházó NIF Zrt. közzétette a Győr belső keleti elkerülő útjára vonatkozó ajánlati felhívást a TED-en. A leendő nyertesnek az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése, valamint az építési engedélyek megszerzése lesz a feladata a projektben.

Az új nyomvonalon létrejövő, közel 3 kilométeres út az 1-es főút és a 14-es főút között teremt kapcsolatot a város jelentős részének elkerülésével. Az elkerülő az 1-es főúttól az Ipar utca meghosszabbításaként indul.

A közbeszerzés az új utat az észak-déli győri közlekedési főtengely hiányzó szakaszaként írja le. A beruházásban egy új híd is épül a Mosoni-Dunán, mely kerékpáros és gyalogos átkelővel jön létre.

A belső keleti elkerülő az 1-es főút és az új Bácsai út közötti 1,27 kilométeren négysávos útként jön létre, így az új Duna-híd is négy sávot kap. Az új Bácsai út és a 14-es főút között kétsávos utat alakítanak ki. Az Ipar utca és az 1-es főút csomópontjában jelzőlámpás turbó körforgalom jön létre, ugyanakkor a Bácsai úti csomópont és a 14-es főút csomópontja is körforgalmat kap.

Novemberben egy másik új Mosoni-Duna-híd építéséről is hírt adtunk, miután Győr 813-as külső elkerülőjét meghosszabbítják, a 14-es főúttól egészen a 85-ös főútig nyújtva az elkerülőt. Ugyanakkor a 813-as északi szakasza is átszelte a Mosoni-Dunát, az utat és a hozzá épült hidat tavaly márciusban adták át.

GyőrÚtépítés1-es főút14-es főút

Hírlevél

Hirdetés