2024.05.01, Szerda

Hirdetés

Látványos földmunkákkal halad az M85-ös építkezése – képgaléria
DS Konzorcium

Látványos földmunkákkal halad az M85-ös építkezése – képgaléria

magyarepitok.hu

2019.04.08. 14:01 - Szabó Ákos

A Dömper és a Subterra-Raab által kivitelezett Sopron-közeli két útszakaszon jelenleg is használják az ideiglenes vasúti vágányokat és már dolgoznak egy híd kialakításán is.

Hirdetés

Idén már februárban megkezdődtek a földmunkák az M85-ösön a kedvező időjárásnak köszönhetően. Az összesen 57,5 kilométer hosszú, négy részprojektben megépülő 2x2 sávos útvonalon

  • a Csorna és a Fertőd-Endrédmajor csomópont közötti 20,05 kilométert a Strabag Építő Kft., a Strabag AG és a Belfry PE Kft. konzorciuma építi fel,
  • a Fertőd-Endrédmajor csomópont és Nagylózs közötti 15,6 kilométeren az EuroAszfalt Kft., a Swietelsky Magyarország Kft. és a Betonútépítő Zrt. alkotta társulás végzi el a munkálatokat,
  • a Nagylózs és Sopron-kelet közötti 15,4 kilométeren (hármas szakasz) pedig a Dömper Kft. és a Subterra-Raab Kft. alakítja ki az új utat, akárcsak a Sopron-kelet és a fertőrákosi csomópont közötti 6,4 kilométeren is (négyes szakasz).

 

A képre kattintva galéria nyíilik meg. (forrás: DS Konzorcium)

Miután az utóbbi két szakasz munkálatairól nemrég beszámoltunk, most képgalériát tudunk közölni az építkezésről a kivitelezőknek és a beruházó NIF Zrt.-nek köszönhetően.

 

 

Az itt zajló számos munkálat közül a 15. számú, Sopron és Szombathely között futó vasútvonal és az M85-ös találkozásánál épülő híd földmunkáit már korábban megkezdte a Dömper és a Subterra-Raab. Itt ahhoz, hogy az átkelőt kialakíthassák, a kivitelezők 2018-ban mintegy 800 méter hosszú ideiglenes vasúti töltést és pályát építettek ki, melyre a 15-ös vonalat már át is terelték. Itt úgy építenek ki egy átkelőt, hogy az betöltse a korábbi pályalapon kialakult rést: a munkálatok végén itt kelnek majd át a vonatok az M85-ös felett.

 

 

Korábbi információink szerint az út kialakításához szükséges nagytömegű töltésépítések és a bevágások fejtései is korán elindultak idén. Emellett többek között a mérnökségi telep kialakításához szükséges munkálatok is zajlanak már az M85-ös építkezésének hármas szakaszán.

 

 

Galéria

Subterra-Raab Kft.Útépítésútépítésgyorsforgalmi utakM85-ösFertődCsornaSopronDömper Kft.Nagylózs

Hírlevél

Hirdetés