2024.04.21, Vasárnap
M85: Sopron és Nagylózs között már a pályaszerkezeten zajlik a munka
Illusztráció (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

M85: Sopron és Nagylózs között már a pályaszerkezeten zajlik a munka

magyarepitok.hu

2019.08.26. 12:22 - Szabó Ákos

A Dömper és a Subterra-Raab Nagylózs és Fertőrákos-Endréd között 21,8 kilométeren dolgozik a gyorsforgalmi út jelenleg épülő 57,5 kilométeres szakaszából.

Hirdetés

Folyamatosan halad a munka a az ország északnyugati sarkában az M85-ös projektjén. A 2x2 sávos gyorsforgalmi út kialakításán jelenleg Csornától Sopronig dolgoznak:

  • a Csorna és a Fertőd-Endrédmajor csomópont közötti 20,05 kilométert a Strabag Építő Kft., a Strabag AG és a Belfry PE Kft. konzorciuma építi fel,
  • a Fertőd-Endrédmajor csomópont és Nagylózs közötti 15,6 kilométeren az EuroAszfalt Kft., a Swietelsky Magyarország Kft. és a Betonútépítő Zrt. alkotta társulás végzi el a munkálatokat,
  • a Nagylózs és Sopron-kelet közötti 15,4 kilométeren (hármas szakasz) pedig a Dömper Kft. és a Subterra-Raab Kft. alakítja ki az új utat, akárcsak a Sopron-kelet és a fertőrákosi csomópont közötti 6,4 kilométeren is (négyes szakasz).

 

 

Most az utóbbi két projektelemről érkeztek új hírek. A hármas szakaszon megkezdődött a pályaszerkezet-építés, vagyis a CKT- és a kötőréteg kivitelezése zajlik: a pályán már betonmunkálatokat is végeznek – értesült lapunk.

Szintén itt, Nagylózs és Sopron-kelet között megkezdődött első lényeges terelés is: a nagycenki csomópont megépítéséhez az autós forgalmat a már elkészült új útszakaszra irányították át. Az új csomópont várhatóan az idei év decemberére vagy 2019 januárjára készül el.

 

Hídépítési munkákkal is halad a beruházás

A szakasz műtárgyain a vasgerendák beemelése is megkezdődik. A 70+100-as kilométerszelvénynél pedig már a helyén is van egy vasúti átkelő: itt a szerelések és a festések zajlanak, majd később ideiglenes vágányzár mellett kiépítik a végleges vasúti pályát is.

Szintén ezen az útvonalon a 8629-es jelzésű peresztegi bekötőút is ideiglenesen lezárásra kerül. A kivitelezők a forgalommódosításokat az érintett hatóságok engedélyével végzik el.

A Fertőrákos-Sopron-kelet útvonalon (négyes szakasz) eközben nagytömegű földmunkák zajlanak: sor kerül bevágásra, fejtésre, nagytöltés építésre, valamint a műtárgyak cölöpözésére is.

ÚtépítésDömper Kft.Subterra-Raab Kft.M85-ösútépítésCsornaSopronNagylózsFertődSwietelsky Magyarország Kft.EuroAszfalt Kft.Betonútépítő Zrt.StrabagBelfry PE Kft.

Hírlevél

Hirdetés