2024.04.16, Kedd
Újjáépített út készült el az Észak-Dunántúlon
A megújult pálya (MTI/Vasvári Tamás)

Újjáépített út készült el az Észak-Dunántúlon

mti, kozbeszerzes.hu

2020.05.07. 15:21 - Szabó Ákos

Átadták a Szápárt Várpalotával összekötő utat csütörtökön, amely a Magyar Falu Program keretében újult meg az Euroaszfalt, a Soltút és a Swietelsky Magyarország munkájával.

Hirdetés

Idén több mint 160 útszakasz újul meg az országban a tavaly elrajtolt Magyar Falu Programban - hangzott el Tésen, a 8213-as jelű út, megújult 1,6 kilométerének átadóján. A projekt 152 millió forintba került, a közbeszerzési adatok szerint a Magyar Közút Nzrt. beruházásában az Euroaszfalt Kft., a Soltút Kft. és a Swietelsky  Magyarország Kft. konzorciuma végezte el a munkát.

 

2020-ban 50 milliárd forint jut a fejlesztéssorozatban az útfelújításra

A programban tavaly 165 útszakasz újulhatott meg 430 kilométeren, 50 milliárd forintból. Az idén ugyancsak 50 milliárd forint jut a programból útfelújításra

- mondta el Gyopáros Alpár kormánybiztos.

 

Illusztráció (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

A Magyar Falu Program első eleme a helyi életminőséget javító fejlesztéseket jelenti, mint például utak, utcák, járdák, óvodák felújítása, vagy a buszvásárlás: ezekre tavaly 60 milliárd forint jutott. A program másik eleme az úgynevezett falusi csok, amelyből eddig több mint 7 ezer család kapott lakástámogatást. A harmadik az alacsonyabb rendű, másnéven többszámjegyű, állami fenntartású utak fejlesztését tartalmazza, mint a most megújuló 8213-as.

Szintén elhangzott még:

idén program indult a nagyfelületű útburkolat-javítási munkákra is.

Erre az idén 7 milliárd forintot, majd évente 10 milliárd forintot biztosítanak, várhatóan szerint évente 400-500 kilométeren tudják majd javítani a burkolatot.

ÚtépítésEuroAszfalt Kft.Soltút Kft.Swietelsky Magyarország Kft.VárpalotaSzapárútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.

Hírlevél

Hirdetés