2024.03.19, Kedd
Egy új Rába-híd is épül az M76-ost és az M86-ost összekapcsoló projektben
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Egy új Rába-híd is épül az M76-ost és az M86-ost összekapcsoló projektben

magyarepitok.hu

2020.07.18. 10:26 - Hegedűs Gergely

Kiderült, mely cégek tervezik meg az M76-os gyorsforgalmi út Zalaegerszegen túli szakaszát.

Hirdetés

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kihirdette az M76-os autóút Zalaegerszeg és Körmend közötti szakaszára kiírt közbeszerzés végeredményét. A négysávos út projektjét a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt., a Pannonway Építő Kft. és az UNITEF'83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. készíti elő. A nyertesek feladata a tanulmányterv, környezetvédelmi hatástanulmány (KHT) elkészítése, valamint környezetvédelmi engedély megszerzése.


Körmendnél találkozik a két gyorsforgalmi út

Strabag és a Colas kivitelezésében épülő M76-os első lépésben Zalaegerszeget köti be gyorsforgalmi hálózatba, az M7-essel összekapcsolva a megyeszékhelyt.

A kivitelezés alatt álló Balatonszentgyörgy-Zalaegerszeg szakaszt a most szóban forgó projekt nyugati irányba folytatja Körmendig. A tervezendő út mintegy 28 kilométeres hosszúsággal, új nyomvonalon éri majd el a Vas megyei várost.

Körmendet ugyanakkor északi irányból is eléri majd egy meghosszabbodó gyorsforgalmi út: az M86-os egy 26 kilométeres új szakaszt kap Szombathely és Körmend között.


Az eredeti főúttól északra épül ki az új nyomvonal

Az új nyomvonal a tervezett M9-es autóút zalaegerszegi északkeleti csomópontjából indul. A kivitelezés alatt álló járműipari tesztpályától északra haladva, többnyire a Zala és Vas megyehatárt érintve, a 76-os főúttól északra halad. Vas megye határát átlépve keresztezi a Rába-folyó völgyét. A projekt emiatt egy hidat is magában foglal, a lehető legkisebb mértékben érintve a Natura2000 védettségű területeket.

Az új út másik végpontja Körmend közelében az M86-os végpontja is, ahogy azt korábban jeleztük.

ÚtépítésUnitef-83 Zrt.Pannonway Építő Kft.Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.hídépítésKörmendM76-osM86-osZalaegerszegtervezésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)StrabagColas

Hírlevél

Hirdetés