2024.04.25, Csütörtök
M0-s Deák Ferenc híd: enyhítettek az ideiglenes forgalmi korlátozásokon
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

M0-s Deák Ferenc híd: enyhítettek az ideiglenes forgalmi korlátozásokon

magyarepitok.hu

2021.04.07. 11:53 - Szabó Ákos

Falépítésekkel, áteresz-átalakításokkal és üvegpanelek elhelyezésével halad a héten a munka.

Hirdetés

Lapunk már többször beszámolt a munkálatainak utolsó szakaszába lépett Hárosi M0-s Duna-hídon (más néven Deák Ferenc hídon) folyó kivitelezésről. Miután még korábban a Műegyetem felmérése anomáliákat tárt fel a 30 éves hídon, nemrég bejelentették, hogy ideiglenes lezárásokkal kell számolni a következő hónapokban. Ezek részleteiről itt olvashatnak el az érdeklődők.

 

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Továbbá a híd biztonságának felügyeletéről és a vizsgálatokról szó esett a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettesével felvett interjúnkban is.

 

Így halad a húsvét utáni héten a munka

 

 

A jelen hónapok munkálatai azonban nem csupán ezekre a szerkezeti javításokra korlátozódnak, hanem kiegészítő fejlesztések is zajlanak. A kivitelező STR M0 konzorcium a húsvét utáni héten

  • folyamatosan helyez el a hídon zajvédelmet szolgáló átlátszó paneleket,
  • a csepeli oldalon a gabion fal építésén (ezt az elnevezést azokra a megtámasztó – azaz: támfal-szerkezetekre alkalmazzák, amelyek terméskővel megtöltött fémrács kosarakból készülnek) és ezzel párhuzamosan a föld visszatöltésén dolgozik.

Mindemellett a forgalmi korlátozásokon is enyhíteni tudtak. Nagypéntek estével kezdve a Magyar Közút a budai oldalon a terelést 164 m-rel rövidítette, és így a 6-os úti felhajtó gyűjtő-elosztó sáv ennyivel hosszabb lett, és a besorolás könnyebbé válik az autósok számára.

 

Galéria

ÚtépítéshídfelújításM0-ásgyorsforgalmi utakagglomerációBudapestStrabagépítőipari cégekNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)

Hírlevél

Hirdetés