2024.03.19, Kedd
Csendesebb lesz az M0-s egy szakasza: hamarosan elkészül a Deák Ferenc hidat is érintő projekt következő lépése
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Csendesebb lesz az M0-s egy szakasza: hamarosan elkészül a Deák Ferenc hidat is érintő projekt következő lépése

magyarepitok.hu

2021.05.17. 09:55 - Szabó Ákos

Budapest elkerülő útjának fontos hídján a zajvédő fal építése hamarosan befejeződik, miközben párhuzamosan felkészülnek a későbbi munkálatokra.

Hirdetés

Korábban már többször beszámoltunk az M0-s déli, Hárosi vagy Deák Ferenc néven is ismert hídjának fejlesztéséről, mely jelenleg is zajlik. Most arról értesültünk, hogy a főváros közlekedése szempontjából fontos műtárgyon és a közvetlen közelében a befejezéshez ért a zajárnyékoló falak kialakítása.

 

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A NIF Zrt. beruházásában és az STR M0 Konzorcium kivitelezésében megvalósuló munka kapcsán arról már beszámoltunk: miután még korábban a Műegyetem felmérése évtizedes múltra visszatekintő anomáliákat tárt fel a 30 éves hídon, bejelentették, hogy ideiglenes lezárásokkal kell számolni, a munkálatok pedig zajlanak. Emellett a híd biztonságának felügyeletéről és a vizsgálatokról részletes információkat kaptunk a NIF beruházási vezérigazgató-helyettesével felvett tavalyi interjúnkban is.

 

A csepeli oldalon is halad a kivitelezés

 

 

Azóta nemcsak a szerkezeten folytatódik a beruházás, hanem a projektben meghatározó részt képviselő burkolatfelújításhoz és közlekedési minőség fejlesztéshez kapcsolódó munkák is zajlanak. A zajárnyékoló falak építése is ez utóbbihoz tartozik.

 

 

Miután a zajcsökkentő elemek építése magán a hídon elkészült, most a csepeli oldalon a déli pálya híd és a Halásztelki lehajtó között a töltésen épül a zajárnyékolófal. Ezt követően 2021. június 15 és 2021. szeptember között pedig a Deák Ferenc híd északi, azaz az M1 autópálya felé vezető oldal hídját zárják le teljesen a híd egyes szerkezeti elemeinek megerősítése és az új saruk beépítése érdekében.

 

 

Galéria

ÚtépítésM0-ásgyorsforgalmi utakútfelújításNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)zajvédelemStrabagútépítéshídfelújítás

Hírlevél

Hirdetés