2024.04.27, Szombat

Hirdetés

A Bécsi-dombi alagút megépítése kapcsán terelőutat alakítanak ki a 84-es főúton
Fotók: DS Konzorcium

A Bécsi-dombi alagút megépítése kapcsán terelőutat alakítanak ki a 84-es főúton

magyarepitok.hu

2021.08.19. 14:27 - Kolinek Nóra

 Az M85 autóút negyedik szakaszán a Dömper Kft. és a Subterra-Raab Kft. konzorciuma építkezik.

Hirdetés

Júniusban írtunk arról, hogy átadták a Sopron megközelítését javító, M85 autóút Sopron kelet − Balf csomópont szakaszát.

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában épülő M85 autóút Csorna és Fertőrákos csomópont közötti szakaszának kiépítése négy részben történik meg. A negyedik szakaszon Sopron-kelet és Fertőrákos csomópont közötti 6,4 kilométeren a Dömper Kft. és a Subterra-Raab Kft. konzorciuma (DS Konzorcium) építkezik.

A kivitelezők szerdai tájékoztatása szerint

a Bécsi-dombi alagút nyugati portáljának megépítése szükségessé teszi a 84-es főút elterelését egy rövid szakaszon az Arcus étterem közelében.

Ennek érdekében a konzorcium a főúttal egyenértékű terelőutat épített, amit most hozzá kell kötni a főút nyomvonalához. A rákötési munkálatok ideje alatt a kétirányú forgalom folyamatosan fennmarad, azonban a forgalmi sávok a munkával érintett részen 1 méterrel szűkebbek lesznek, ezért ott sebességkorlátozás lesz érvényben.

A képre kattintva galéria nyílik!

 

Szeptembertől már az új terelőúton haladhat az autóút forgalma

A Bécsi-dombi alagútról a kivitelezése kezdetekor írtunk: 780 méteres alagútpár Fertőrákos és az osztrák határ között jön létre, az M85-ös legnyugatibb szakaszán.

A terelőút összekötése a főúttal a Sopron felőli oldalon 08.23. és 09.05. között zajlik majd, a határátkelő felőli oldalon pedig 09.06. és 09.20. között.

Várhatóan szeptember végétől, amint a rákötések készen lesznek, és a 84-es főút forgalma már az új terelőúton fog haladni az alagút nyugati portálja mellett.

A konzorcium tájékoztatása szerint a terelőút használata miatt hosszabb menetidővel vagy jelentősebb forgalomlassulással nem kell számolni. 

Galéria

ÚtépítésDömper Kft.Subterra-Raab Kft.SopronalagútM85-ösNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)

Hírlevél

Hirdetés